Mindig öröm, ha a magyarok kezdenek játékfejlesztésbe, már csak azért is, mert ilyenkor bizony születhetnek olyan termékek, amelyeknek csodájára jár a világ. Ilyen honi játék lesz VVVaVe falai között készülő Aterra is, amely egy FPS-be oltott logikai platformjáték, magában ötvözve a Portal, a Thief és a Planescape legjobb elemeit.

A történet középpontjában egy ifjú tolvaj, kilencujjú Nelor áll, aki némi kalamajka után a Levegő Őselemi Síkjára kerül, ahol minden súlytalanságban lebeg, és bárki képes az akaratával meghatározni a saját magára és környezetére ható gravitációt. Ebből a játékmechanikai elemből adódóan feladatunk főként térbeli logikai feladványok megfejtése lesz, hasonlóan a Portal játékokhoz. Mindehhez segítségünkre lesznek Nelor különleges tolvajképességei, és persze a mágia is.

Az Aterrát fejezetekre bontva fejlesztik, az egyes felvonások pedig különböző látványvilágú, más-más tulajdonságú szobákra lesznek tagolva. Mivel vannak képességek, némi RPG-beütésre is lehet számítani, mindemellett a sztori karakterközpontúsága miatt Nelor sokat fog csacsogni, hogy minél jobban beleélhessük magunkat a bőrébe, megismerhessük személyes történetét.

És hogy mit tehetünk azért, hogy ez a játék teljes pompájában elkészüljön? Nos, támogathatjuk a Kickstarteren. A VVVaVe szakijai ráadásul tényleg csak támogatást kérnek, a célösszeg mindössze 9001 dollár, ami igazán nem sok, ha azt vesszük, hogy néhány fejlesztő ennek többszörösét szeretné összeguberálni még a második körben is. A Kickstarteren szeptember 27-ig tehetjük meg támogatási ajánlatunkat eme remek koncepciójú játékra.

Aterra: magyar játék a Kickstarteren

Aterra -- Megjelenés: ismeretlen -- Gépigény: ismeretlen