Lezajlott a Sony Gamescom 2013-as konferenciája, és bár az AAA-kategóriás exkluzív címek rajongói nem kaptak meg mindent, amit szerettek volna, több fontos bejelentés is történt: pontos dátumot lapott PS4, árcsökkentésen ment át a PS Vita, és megbizonyosodhattunk az indie fejlesztők elkötelezett támogatásáról. Lássuk!

PS3

Természetesen a PS3 sem maradhatott ki a felhozatalból, sőt, a Sony rögtön a mostani vezető játékhardverrel kezdte a bemutatót. Jó hírünk van: a PS3 12 GB-os változata 199 euróba kerül majd, azaz nemsokára cirka 60 ezer forintért el lehet hozni.

A Gran Turismo 6 nyitotta a bemutatandó játékok sorát. A hatalmas autós program december 6-án jelenik meg világszerte, a Sony pedig hivatalosan is bejelentette a közelgő Gran Turismo filmet, mely a GT Academyn alapul majd, azaz valószínűleg egy feltörekvő pilóta életét dolgozza fel. A Gran Turismo 6 egyébként kap pár exkluzív koncepcióautót olyan gyártóktól, mint az Audi, az Aston Martin, a Mercedes és a BMW -- ezek közül a legnépszerűbbeket a gyártók a valóságban is meg fogják építeni.

A PS3 persze új játékot is kap: a LittleBigPlanet Hub egy free-to-play LBP-variáns, melyről egyelőre semmit sem tudunk még. Sebaj, a cím már önmagában is mosolyt csal az arcunkra.

PS Vita

Kezdjük a PS Vitával, ami Európában 199 euróba fog kerülni, azaz mindössze 60 ezer forintot kóstál majd. Ez sem kevés pénz, de azért reálisabb az eddigieknél. A gépre 6-10 játék várható a közeljövőben, köztük a nagy sikerű Borderlands 2. Bejelentették továbbá a Murasaki Baby című, sötét hangulató platformer-kaland keveréket, mely a PS Vita képességeire szabva készül, illetve a Big Fest című zenefesztivál-szervező szimulátort, mellyel Obo kolléga szerint remélhetőleg sikeres Szigetet lehet összehozni. Alant videókat is láthattok. A PS Vita háromféle játékcsomaggal is jelentkezik idén, szóval ha valaki szeretne, most már nyugodt szívvel beruházhat a Sony kézi konzoljába.

A bemutató végén kitértek a PS Vita eddig csak papíron látott új funkciójára, a Remote Playre, melynek keretében a PS4-en futó Assassin's Creed 4 egyetlen gombnyomásra átváltott PS Vitára. Hát igen, így múlik el a Wii U dicsősége.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!