Az Assassin’s Creed-sorozat már egy jó ideje éves rendszerességgel jelentkezik, sőt idén már két új játék jelenik meg, egy az Xbox One, PS4, PC trióra, ez a Unity, a másik pedig Xbox 360-ra és PS3-ra, ez meg a Rouge -- mindennek azonban nem örülnek a rajongók. Sokan annak az aggodalmuknak adtak hangot, hogy a Ubisoft a profitot hajszolva rohamosan ki fogja fárasztani a többre érdemes szellemi tulajdont, s már olyan vélemények is megjelentek, miszerint a sorozat már túllépte a csúcsot és lefelé tart.

A Ubisoft természetesen ennek ellenkezőjét mondja, s szerintük csak egy hangos kisebbség nincs megelégedve a menetrendjükkel, konkrétan azzal, hogy idén gyakorlatilag egymás érinti majd a két Assassin’s Creed megjelenése. A kiadó indoklása szerint ezzel a döntéssel a játékosok kedvébe szerettek volna járni, hiszen sokan még nem váltottak az új konzolgenerációra, őket pedig nem akarták kihagyni.

A két játékról szóló döntés egyébként már régen megszületett, ám a Rogue fejlesztése csak nemrégiben indult meg, miközben a Unity már 2010 óta formálódik, s mint láthattuk, csodálatosan néz ki, egy kategóriával jobban, mint a kistestvér.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!