Ahogy az lenni szokott, idén ismét összecsap a két nagy futballjáték, a FIFA és a PES -- a kettő közül most az utóbbiról lesz szó, mely nagy változásokon esett át, annak érdekében, hogy a játékosoknak az eddigieknél is autentikusabb élményben legyen részük.

A PES 2015-ben szinten minden kapott egy alapos nagygenerált. Többek között új lövésrendszer mutatkozik be, amivel korlátozások nélkül bombázhatunk, de javult a passzolás is, ami a rövid, gyors labdatovábbítások során kerül előtérbe. Aztán javulnak az egy egy elleni összecsapások, a védekezés, a cselezés, a mesterséges intelligencia, és úgy összességében az irányítás, ami precízebb és gyorsabb az új részben.

Mindennek tetejébe a FOX Engine grafikusmotor jóvoltából gyönyörű látványvilág tárul elénk, ami nemcsak a játékosokra, hanem az egész stadionra kiterjed, ahol fülsüketítő hangorkán és változatos, az adott csapatra jellemző szurkolók töltik meg élettel a mérkőzéseket.

Továbbá ne felejtsük el azt sem, hogy ez lesz a sorozat első olyan része, amiben mikrotranzakció is szerepelni fog a myClub szekcióban, ahol, akárcsak a FIFA Ultimate Teamben, összeállíthatjuk álmaink csapatát. A myClub heti rendszerességgel frissül, pontos játékos-statisztikákat vonultat fel, és még a meccsek körülményeit is befolyásolhatjuk, egészen olyan részletekig, hogy a gyepért felelős szaki milyen rövidre vágja a füvet.

A PES 2015 november 13-án fog megjelenni, előtte azonban még kapunk egy ízelítőt, ugyanis szeptember 17-én belemélyeszthetjük a fogunkat a demóba -- ám ez sajnos csak az Xbox -és a PlayStation tábornak szól.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!