A BioWare végre bejelentette a legújabb játékát, amivel kapcsolatban egészen magasan voltak az elvárások a három kedvcsináló után -- csak aztán a csapat a földre ejtett minket egy olyan koncepcióval, amit elsőre nem igazán tudtunk hova tenni. Az EA Gamescom 2014 konferenciáján bemutatkozott a Shadow Realms, ami a hivatalos leírás szerint egy történetvezérelt, 4v1 online kooperatív akció-szerepjáték, ráadásul epizodikus formában kapjuk majd az arcunkba a tartalmakat.

A BioWare egy új, a valóságban gyökeredző, de fantasyelemekkel alaposan átszőtt világot készített, ahol kényelmesen megférnek egymás mellett a gépfegyverek és varázslatok, mi, vagyis a játékosok pedig ebben, a gyakran sötét, félelemkeltő világban fogunk megküzdeni a Shadowlord néven ismert, egy másik játékos által irányított gonosszal, aki képes csatlósainak parancsolni, s persze ő maga is beleveti magát a küzdelembe.

A kalandjaink az ígértek szerint egy folyamatosan változó, epizódról epizódra bővülő világban zajlanak, ahol a kooperációra és a taktikázásra építve léphetünk túl az elénk görgetett akadályokon. Természetesen miden szereplő (összesen négyen játszhatunk együtt, plusz az ötödik résztvevő, aki a Shadowlordot irányítja) képessége fejleszthető és személyre szabható, ahogy azt egy RPG-től elvárható.

A Shadow Realms valamikor a jövő év végén fog megjelenni kizárólag PC-re, de már jóval a premier előtt lesz módunk belekóstolni a játékba egy alfatesztelés formájában, amire már most lehet jelentkezni a hivatalos oldalon.