A Gamescom 2014 kiállításról származó összes bejelentés, hír, megjelenés és információ egyetlen helyen összegyűjtve, a PC Guru Online jóvoltából! Kellemes böngészést kívánunk.

Véget ért a Gamescom 2014, a világ E3 utáni legnagyobb játékshow-ja. Nem mondhatnánk, hogy különösebben nagy durranás volt az idei kölni rendezvény, de azért így is kijutott a jóból rendesen, és a GC történelméhez képest is láttunk pár meglepő bejelentést.

Alant az összes PC Guru Online-on olvasható kapcsolódó Gamescom 2014-es hírt megtaláljátok, így most csak nagyon röviden foglalnánk össze a hét eseményeit. Az első két nap természetesen az ilyenkor szokásos sajtókonferenciákkal telt: a Microsoft, a Sony és az Electronic Arts is egy-egy órába sűrítve mutatta be, mi várható tőlük az elkövetkezendő egy év során.

Gamescom 2014

Az MS természetesen az Xbox One-t nyomta ezerrel. Bejelentésre került az ID@Xbox kezdeményezés, mellyel az indie fejlesztőket szeretnék támogatni a redmondiak, kaptunk egy sor gameplay-videót a fontosabb exkluzívokból (Forza Horizon 2, Quantum Break), kiderült, hogy decemberben indul a Halo 5: Guardians bétatesztje, és megtudtuk, hogy a Rise of the Tomb Raider ideiglenesen Xbox-exkluzivitást kapott. Ja, és jön az 1 TB-s Xbox One csomag, hurrá.

A Sony a PS4 kínálatát darálta, igaz, az E3 2014-en látott kavalkádhoz képest most kicsit kevesebb volt a látnivaló. Mozgásban csodálhattuk meg viszont a Bloodborne-t, avagy a FromSoftware úgy Souls-játékát, gyönyörködhettünk a hihetetlenül kinéző The Order: 1886-ban, mosolyoghattunk a cuki LittleBigPlanet 3-on, és persze a megszokott indie-kavalkád sem maradt el.  AAA-fronton a Destiny és az Until Dawn prezentációi érdemelnek külön említést, míg szolgáltatások terén a Share Play emelte meg a szemöldökünket – a Share Play lehetővé teszi, hogy PS Plus birtokában azokkal a barátainkkal is játszhassuk az általa támogatott programok multiplayer módjait, akiknek nincs meg az adott cím.

Végezetül pedig a Sony show-ja után nem sokkal jelentette be a Konami a Silent Hills című játékot, ami a neves horror-sorozat feltámasztása Kodzsima Hideo játéktervező (Metal Gear-sorozat) és Guillermo del Toro filmrednező tálalásában, Norman Reedus főszereplésével. A Silent Hillsnek nagyon örülünk, a PC Guru Online-on a Gamescom 2014 legjobb hírévé választottuk a bejelentést.

Az Electronic Arts a third-party kiadók közül egyedüliként jelentkezett saját konferenciával, amely sajnos a leggyengébb lett a három sajtóesemény közül. FIFA 15 és FIFA World, NHL 15, Dawngate, Star Wars the Old Republic DLC, The Sims 4… szóval értitek. Egyedül a BioWare új játékának bejelentése kavarta fel az unalmas állóvizet: a Shadow Realms egy multiplayer akció-szerepjáték, kizárólag PC-re. Az EA bemutatóját a Battlefield: Hardline single player módjának demója zárta, mérsékelt sikerrel.

A három cég konferenciái után már csak kisebb hírek érkeztek Kölnből. Ezek közül említésre érdemes a RollerCoaster Tycoon World, az Overkill’s The Walking Dead, valamint a Might & Magic Heroes 7 bejelentése. Kiderült, hogy PC-re is megjelenik az eddig csak konzolokra várt Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, bemutatkozott a Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer, és megtudtuk, hogy a Blizzard gondolkodik egy World of Warcraft 2-n. És ahogy minden évben, idén is megválasztották a Gamescom legjobb játékát, amely az E3 után szabadon most is az Evolve lett.

Összefoglalva tehát, ha nem is ez volt a világ legjobb game show-ja, azért a Gamescom 2014 így is hozott pár izgalmas pillanatot. Alant kiemeltük a fontosabb linkeket, jó olvasgatást kívánunk!