A Gamescom 2014 Sony sajtókonferenciáján bejelentették, hogy az éjszaka folyamán felkerül a PlayStation Store-ba egy P.T. című horrorjáték játszható kedvcsinálója, melyről reggelre kiderült: egy Silent Hill-játékról van szó, amit Kodzsima Hideo és Guillermo del Toro készíte, a The Walking Dead tévésorozat sztárja, Norman Reedus főszereplésével.

A Silent Hills címet viselő alkotásról csak az ominózus demó alapján lehet nyilatkozni, mivel azonban az egy figyelmeztetéssel zárul, miszerint a látottaknak nincs közük a végleges programhoz, ezért valószínűleg a hangulat az egyedüli, ami tényleg visszaköszön majd a játék megjelenésekor. A demót elsőként egy ismert közvetítő, Soapy Warping játszotta végig és tette közzé, alant megnézhetitek, miről is van szó -- Soapy boldog sikongatása miatt mi kérünk elnézést.

A Silent Hills impozáns stábjához egyébként Jamaoka Akira zeneszerző is csatlakozik, nélküle ugyanis nem könnyű megteremteni a Silent Hill-sorozat egyedi atmoszféráját (a Silent Hill: Downpour esetében ugyan megpróbálta a Vatra Games, de... meh). Sajnos azt nem tudjuk, mikor jelenik meg a Silent Hills, és sajnos a platformok listája sem ismert, bár tekintve, hogy egy sonys fórumon leplezték le elsőnek, minimum ideiglenes PS4-exkluzivitást sejtet. A programot a Metal Gear Solid 5-ben már bizonyított FOX Engine hajtja, ami multiplatform, szóval a lehetőség adott egy PC-s átiratra is.

Kodzsima Hideo már jó ideje emlegeti a Silent Hillt, egyszer például azt nyilatkozta róla, hogy szívesen rendbe tenné a sorozatot, Guillermo del Toro pedig a balsorsra jutott inSANE óta igyekszik betörni a játékiparba -- reméljük, a szürreális vízióiról ismert rendezőnek ezúttal is sikere lesz.