Zakatol a Gamescom 2014, a Microsoft után pedig most a Sonyn van a sor, hogy elkápráztasson minket valamilyen nagy bejelentéssel, de minimum többet mutasson azokból a termékeiből, amiket már eddig is ismertünk -- nem is húzom tovább az időt, vágjunk bele az összefoglalóba, ugyanis van miről mesélni!

Bemelegítésképpen a Sony a The Order: 1886 videójával nyitott, amiről igazság szerint nincs mit mondani, azon kívül, hogy még mindig nagyon szép a játék.

Eztán jött egy aranyos kis videó volt a LittleBigPlanet 3-hoz, bemutatva a folytatásban ránk váró megannyi lehetőséget, a pályák, a hősök és a komplett játékok szinte korlátlan létrehozását. Az LBP 2 sem volt kutya, de itt már tényleg csak a kreativitásunk szabhat határt.

Ezt követte az első gameplay-anyag a From Software következő, könnyfakasztóan keménynek ígérkező játékából, a Blodborne-ból. A sötét, félelemkeltő hangulat szinte tapintható, ugyanakkor egészen jó szórakozásnak tűnik megküzdeni a fejlesztők fejéből kipattant csúfságokkal.

Ezután végre tényleg el is kezdődött a bemutató, az első nagy bejelentés pedig az volt, hogy világszerte már 10 millió PS4 felhasználó van, tehát ennyit adtak el, nem ennyi van a boltokban. Innen is gratulálunk a Sonynak!

Ennek a tízmillió játékosnak az egyik leendő új játéka a Q-Games friss alkotása lehet. Ezzel a srácok úgymond visszatérnek a gyökereikhez, ugyanis nem egy újabb 2D-s alkotást készítenek, hanem, akárcsak az első programjuk, ez is a térben fog játszódni. A projket a The Tomorrow Children nevet kapta, s egy Minecraft-szerű építgetős játék lesz, amit kasztalapú stratégiai elemekkel fejeltek meg.

A The Vanishing of Ethan Carter jött ezután, egy friss videóval, amiben végre konkrét játékmenetet is láttunk. Nézzétek!

Mike Bithell lépett a színpadra és beszélt egy kicsit a következő játékáról, a Volume-ről. Ez egy lopakodós program, ami jövőre fog megjelenni, elsőként PS4-re és PS Vitára. Ebből is láttunk mozgóképet, s itt is gameplay-videóval kápráztattak el minket. 

A lopakodás után éles váltás a Ruffian Games lövöldözős programja (lesz egyszemélyes és négyfős kooperatív mód), a Hollowpoint, amiből csak egy rövid ízelítőt kaptunk.

Maradva a lövöldözésnél Dean Hall lépett a színpadra, és természetesen a DayZ-ről beszélt. Innen már kitalálhatjátok, hogy a hatalmas népszerűségnek örvendő zombis túlélőszimulátor PS4-re is meg fog jelenni, ami különösen érdekes abból a szempontból, hogy a Sony Online Entertainment éppen a saját klónján dolgozik. A bejelentés mellé sem egy videó, sem pedig egy dátum nem társult.

Ezt a Hellblade követte, amiről szinte semmit sem tudunk meg, csak annyit, hogy ez lesz a Ninja Theory új játéka, bár ennyiből kikövetkeztethető, hogy egy akciódús hack and slash vár ránk, a videó alapján pedig az északi mitológia egy sajátos változata van terítéken.

Gyors egymásutánban kaptunk egy csodálatos Rime trailert…

…majd pedig egy pörgős montázst arról, hogy milyen független fejlesztők játékai fognak megjelenni a közeljövőben. Ezekről tudni kell, hogy mind elsőként PS4-en debütál, míg a The Tomorrow Children és a Rime exkluzív a konzolra.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!