A Sony a CES keretében immáron formálisan is bejelentette a játékstreamelő szolgáltatását, a PlayStation Now-t. Ez az a lehetőség, amiről a PS4 bemutatójakor már hallottunk, de csak most érkezett el abba a stádiumba, hogy konkrétumokról is beszélhessünk.

A Sony tervei szerint még januárban elindul a PlayStation Now zárt bétatesztelése, majd pedig valamikor a nyáron mindenki kipróbálhatja majd a felhőből való játékot -- mindez, talán mondani sem kell, első körben csak az észak-amerikai játékosokra vonatkozik, de bízunk benne, hogy hozzánk, Európába is el fog jutni a dolog nem túl sok késéssel.

A zárt bétateszt a PS3 játékosoknak szól, de a teljes értékű szolgáltatás PS4-re, a PS Vitára, bizonyos Bravia televíziókra és egyéb, internetre kapcsolható eszközökre (táblagépek, okostelefonok) is kiterjed majd. A Sony elmondása szerint lehetséges lesz egy PS4-en elkezdett játékot PS3-on folytatni, vagy a PS Vitával wi-fi kapcsolat lévén házon kívül játszani, hogy aztán hazaérve a tévén folytassuk a mókát. A PlayStation Now természetesen tartalmazni fogja a PSN minden fontosabb lehetőségét, ebbe beleértve az üzenetküldést, a trófeákat és az online multiplayer mérkőzéseket.

A PlayStation Now használatához játékonként egy bizonyos, egyelőre még nem tisztázott összeget kell fizetnünk, de dönthetünk egy előfizetéses modell mellett is, ám erről sem tudjuk még, hogy mennyibe fog kerülni. A szolgáltatással az eredeti PlayStationre, a PS2-re, illetve a PS3-ra írt játékokat élvezhetjük -- a CES-en már kipróbálható a BEYOND: Two Souls, a God of War: Ascension, a The Last of Us és a Puppeteer streamelhető változata.

playstation-now.jpg