PS4-re jelenleg két teljesen azonos zombis túlélőszimulátor érkezik: az egyik a Sony berkeiben készülő H1Z1, a másik pedig a stílus aktuális királya, a DayZ, aminek PS4 átiratát a Gamescom 2014 során jelentette be maga Dean Hall.

A kettő közül a H1Z1 van közelebb a megjelenéshez (a DayZ-hez semmilyen, még egy hozzávetőleges dátumot sem kaptunk), ám érdemes türelemmel lenni. A program ugyanis egyes beszámolók szerint majdnem játszhatatlan, s a fejlesztők is belátták, hogy még nagyon hosszú utat kell megtenni, mielőtt elkészülhetnének. A Sony egy indie projektként szeretné kezelni a fejlesztést, így nyíltan igyekeznek tökéletesre formálni a játékot, ennek része pedig a korai hozzáférés.

A H1Z1 elméletben hamarosan megvásárolható lesz, de ez a hamarosan is elég messzi időpontnak tűnik, a játék ugyanis még erre sem áll készen -- a Destructoid elmondása szerint azért jobb állapotban van, mint pár hónappal korábban; jobban kézre áll és még egy új játékelem is bemutatkozott, az ejtőernyővel ledobott mentőcsomagok, amik megszerzéséért majd versenyt kell futnunk a többi játékossal. Persze még így is sok ráncot kell elsimítani, s pont ez a cél, hogy a közösség segítségével megtalálják mindenből az optimális mennyiségét és feltárják a hibákat.

A H1Z1 tehát készül, s majd valamikor jön a DayZ is, de aki zombis túlélésre vágyik, az még mindig jobban jár, ha PC-n játszik. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!