Azt már eddig is tudtuk, hogy az Assassin’s Creed: Rogue-ban újra szerepet kapnak az Assassin’s Creed 3-ban és a Black Flagban nagy népszerűségre szert tevő, de a Unity játékmenetéből kikerült tengeri ütközetek, most azonban a Gamescom 2014 jóvoltából alaposabban is szemügyre vehetjük, hogyan fog a Rogue-ban zajlani a hajó-hajó elleni küzdelem.

„Ami jó, azt ne bolygasd” alapon persze sok változásra senki se számítson, inkább csak finomítottak a jól működő rendszeren a Ubisoft fejlesztői. A Templomosok kimeríthetetlen kasszájának köszönhetően Morrigan egy igen fejlett, jobban manőverezhető és fürgébb hajó, mint amilyen a Jackdaw volt a Black Flagban, és a fegyverzete is valamivel modernebb, például ezen már vannak gépfegyverek, mozsárágyúk, de akár olajat is csurgathat a tatjából, amit aztán rágyújthatunk az üldözőre. Emellett képes nagy erővel nekimenni az ellenfél hajóinak, ezzel komoly károkat okozva.

A hajókázás mellett a második videóban tanúi lehetünk némi szárazföldi hadakozásnak, egészen pontosan megnézhetjük, miképpen történik egy asszaszin erőd elfoglalása és a vezérorgyilkos legyilkolása. Mivel az asszaszinokat jól képzett harcosoknak ismerhettük meg az előző játékokban, itt sem lesz őket egyszerű levadászni.