Kicsit már unjuk, hogy minden egyes gamer-rendezvény alkalmával leírjuk: nem, nincs kint a The Last Guardian, már lassan a Sony sem tudja, mi történik épp a játékkal, de azért csak-csak készül még, mert hát ugye lemondani senki sem fog a legendáról. És igen, ismét ez a helyzet: a The Last Guardian nincs kint a Gamescom 2014-en, és jó eséllyel idén nem látunk belőle semmit.

Az Eurogamer rákérdezett a PS-részleget vezető Josida Suheinél a The Last Guardianra, de őszerinte nem volt mit elmondani a programmal kapcsolatban. Amikor a kotnyeles újságíró arról érdeklődött, hogy a játék kint lesz-e a kora ősszel megrendezésre kerülő Tokyo Game Show-n, Josida azt felelte, hogy „nem, nem hiszem”, majd a miértet firtató kérdésre annyit mondott:

„[Akkor láthatják,] amikor készek leszünk rá. Nem tudok megerősítést adni az időponttal kapcsolatban, mert még mindig arra várunk, hogy olyan fázisba kerüljön a játék, amivel mi is elégedettek vagyunk. Van ugyan a fejünkben egy bizonyos időintervallum, és a csapat is jól halad, de még nem vagyunk ott, hogy azt mondhassuk: oké, ez mehet.”

A The Last Guardiant még a 2009-es E3-on a PS3 egyik legnagyobb durranásaként harangozták be, majd a 2010-es TGS-en levetítettek belőle egy rövid demót. A játék körül ezt követően baljós csend volt, a projektet vezető Ueda Fumito kilépett a Team ICO-tól, egyesek pedig már a projekt lelövését rebesgették. A Sony azonban rendre cáfolta az efféle pletykákat, így nincs mit tenni, kivárunk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!