A The Last Guardian még mindig nem jelent meg, pedig a 2009-es E3 óta feni rá a fogát minden PS3-tulajdonos. Az állandó késés és a nulla mennyiségű információ miatt most maga Ueda Fumito, a fejlesztés mögött álló Team ICO egykori főnöke kért bocsánatot a rajongóktól.

Uedát az Edge faggatta arról, hogyan látja az iparban töltött elmúlt nyolc évét (tehát trükkösen pont arról az időszakról kérdezték, ami alatt nem készített teljes értékű játékot). A híres japán tervező annyit válaszolt, hogy "szörnyen sajnálja", hogy így megváratta a rajongókat, kimondatlanul is utalva a The Last Guardianra. Elmagyarázta, hogy a kreatív szellemet nehéz életben tartani, egy hobbi vagy az alkohol (!) csak rövid ideig pezsdíti fel az embert, ráadásul a teljes Team ICO Uedához haosnló, a részletekben elveszni hajlamos dolgozókból áll, akiknek nemcsak áldás, de átok is a maximalizmus. Ueda egyébként még most is dolgozik a The Last Guardianon, igaz, csak külsősként, ugyanis a csapatot nem olyan régen hivatalosan is maga mögött hagyta.

Hogy miért lépett ki a Team ICO-tól, az Edge-nek sem árulta el. Mint elmondta, nehéz erről beszélnie, és még nem is szabad, de ha majd egyszer megjelenik a The Last Guardian, eloszlatja a távozása miatt megjelent sajtópletykákat.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!