A The Last Guardianra vagy ezer éve várnak a PS3-as játékosok, mindhiába, hisz eddig mindössze két videót és egy marék képet láthattunk az Ueda Fumito tervező (ICO, Shadow of the Colossus) nevével fémjelzett programból. Nos, időközben Ueda elhagyta a Team ICO-t, a játékba pedig -- a pletykák szerint -- már a kiadásért felelős Sony is belekotnyeleskedett. Nemrég arról csiripeltek a verebek, hogy a The Last Guardiant átköltöztették a következő generációs PlayStationre, ez azonban nem nyert megerősítést, s mivel Ueda eddig hallgatott, sokan még a projekt létét is kétségbe vonták.

Nos, Ueda tegnap este megtörte a csendet, és egy nem túl informatív, de mindenképp pozitív hangvételű, nyílt levelet tett közé a saját weboldalán a The Last Guardiannal kapcsolatban.

"Ahogy néhányan bizonyára hallottátok, egy ideje már elhagytam a Sony japán stúdióját, hogy megvalósíthassam egyéb terveimet is. Ugyanakkor folytattam a munkát a The Last Guardianon, mint szabadúszó külsős munkatárs. Bár hosszú idő telt el, a játék még mindig az én kreatív irányításom alatt áll, és egy hihetetlenül tehetséges csapat segítségével folyamatosan fejlesztik. Meg kell említenem továbbá, hogy a The Last Guardiant illető részleteket csak a Sonynak van joga ismertetni veletek. Legyetek hát türelemmel a hivatalos bejelentésig."

Bejelentés? Csak nem hallunk végre valami hivatalosat is a játékról? Végül is ha igaz, hogy nextgen projekt lett belőle, a február 20-i PlayStation bemutató folyamán akár szót is ejthet róla a Sony. Reméljük, nem hal meg a program, mert az eddigi -- kevés -- információ alapján ígéretes darabnak tűnik.