A The Last Guardian korunk Duke Nukem Foreverje. Mióta bejelentették, csak két videót láttunk belőle, azok is egy téma eltérő variánsai voltak, és bár egy ideig mindenki szentül hitte, hogy a Team ICO alkotása lesz a PS3 legjobb játéka, a program egyszerűen eltűnt, és azóta sem tudni róla semmit. A Sony időről-időre megerősíti, hogy igen, még mindig dolgoznak a The Last Guardianon, sőt, egy ideje már nem csak a Team ICO, de a Sony Japan Studio is az óriásmadaras akció-kalandjátékot hegeszti. Már csak az a kérdés, hogy a PS4 megjelenés után milyen platformra kapjuk meg a játékot, elvégre a PS3 csillaga tegnap óta hivatalosan is lejtmenetbe kapcsolt.

Ezért gondolhatta Geoff Keighley, hogy muris lesz beugratni a Sony fejes Josida Suheit a konzol amerikai premiershow-ja alkalmával egy igencsak kétértelmű kérdéssel. A műsort vezető (és egyébként igen híres újságíró) Keighley, tudván, hogy Josida saját bevallása szerint is játszott a The Last Guardiannal, megkérdezte, hogy milyen kontrollert használt, DualShock 3-at vagy 4-et. Az ártatlan kérdés persze nyilván arra utalt, hogy PS3-on vagy PS4-en futott-e a program. Josida humorosan csak annyit válaszolt: "Nem emlékszem." Klasszikus!

Josida minden bizonnyal nagyon jól emlékszik rá, hogy milyen kontrollert markolászott a The Last Guardian kipróbálásakor. Ellenben a munka Ueda Fumito főtervező (és egykori Team ICO alapító) szerint egy ideje parkolópályán ácsorog, mert a PS4 premierje elszipkázta a fejlesztői erőforrásokat.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!