A The Last Guardian először 2009-ben mutatkozott be egy olyan trailerrel, ami minden Team Ico-rajongó képzeletét azonnal beindította, de azóta nem igazán volt miről beszámolni. Jött ugyan egy újabb videó, de konkrétumokat sosem kaptunk a játékról, arról pedig még inkább hallgat a kiadó és a fejlesztőcsapat, hogy mikor foghatjuk már a kezünkben a művészi játékok nagymestereinek következő alkotását.

A Team Ico és a Sony az utóbbi években ugyanazt a jól begyakorolt frázist ismételgette, miszerint a The Last Guardian készül, de egyelőre nincs mit bejelenteniük -- ez az unalomig ismételt duma ma újra előkerült, azzal kiegészítve, hogy a csapat a megfelelő időpontra vár, amikor újra bemutathatják az éppen áttervezés szakaszában járó játékot.

Josida Suhei, a Sony Worldwide Studios első embere egy friss interjúban elmondta, hogy a fejlesztést a Sony Studios Japan berkeiben folyik Ueda Fumito közreműködésével, illetve tagadta, hogy leállították volna a fejlesztést, mondván, Jack Tretton rosszul fogalmazatott, mikor erről beszélt.

A The Last Guardiannak egyébként 2011-ben kellett volna megjelennie PS3-ra, ám egy idő után egyszerűen eltűnt a negyedéves jelentésekből, felvetve azt a lehetőséget, hogy a projekt leállt, vagy hogy nem PS3-exkluzív lesz, hanem a PS4 egy újabb húzócíme -- erre utalhat az is, hogy várnak az új leleplezés megfelelő pillanatára.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!