2011-ben kellett volna megjelennie a Team Ico harmadik projektjének, a The Last Guardiannek, ám a játék nyomtalanul eltűnt a radarképernyőkről, hogy csak néha kapjunk egy reménykeltő, de alapvetően semmitmondó bejelentést a Sony egyik fejesétől -- ma megérkezett az újabb ígéret.

Ezúttal a Sony Worldwide Studios szoftverfejlesztési osztályának vezetője, Scott Rohde nyilatkozott a program állapotával kapcsolatban, de sajnos sokat ismét nem tudtuk meg. „A The Last Guardian még mindig benne van a pakliban.”  -- mondta, de makacsul nem árult el többet, így nem tudjuk, hogy milyen platformra készül a játék (nagyon valószínű, hogy PS3-ról PS4-re nyergeltek át), s azt sem, hogy mikorra tervezik a premiert.

„Idegesítő a választ, tudom, de ez az igazság, Isten a tanúm rá. Jó játékokat szeretnénk csinálni, s mikor azt látjuk, hogy ekkora az érdeklődés, igyekszünk be is fejezni a munkát, ugyanakkor azt is szeretnénk, hogy a program kiváló legyen, s addig meg sem állunk, amíg el nem érjük a kívánt minőséget.”

A The Last Guardian kapcsán tehát minden maradt a régi: készül, egyszer talán majd meg is jelenik, de legyünk türelemmel, mert a csapat nem mond semmit.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!