A Gamescom -- mint minden más, ehhez hasonló találkozó -- arra nagyon jó, hogy még többet tudjunk meg a már bejelentett játékokról; jobban megismerjük a címeket, s a videók, képek és vélemények tükrében esetlegesen meghozzuk a döntést az előrendelésről. Sokan teszik ezt, mégpedig olyan sokan, hogy látható, számokkal kimutatható eredménye van.

Az Amazon közzétett pár érdekes adatot arról, hogyan változtak az előrendelések a Gamescom 2014 után, s mint kiderült, a nyolcadik generációs, tehát az aktuális konzolok közül a Wii U volt a nyertes, hiszen az erre írt játékokat a kölni találkozó után 8,67 százalékkal többet rendelték elő, míg a PS4 esetében az az érték 5,16, az Xbox One-t nézve pedig csak 2,81 százalék.

Játékokra lebontva az Amazon rendelkezésünkre bocsátott egy listát, amin azt láthatjuk, hogy a Project CARS nagyon meggyőző volt, ugyanis 42,3 százalékkal többet szavaztak bizalmat a játéknak, de a Rise of the Tomb Raider sem panaszkodhat, ez ugyanis 30,25 növekedést produkált -- annak ellenére is, hogy ideiglenesen Xbox-exkluzív. Íme a teljes lista:

  1. Project CARS (Slightly Mad Studios) 42,3% növekedés
  2. Rise of the Tomb Raider (Square Enix) 30,25% növekedés
  3. Bloodborne (Sony) 16,08% növekedés
  4. Hyrule Warriors (Nintendo) 11,77% növekedés
  5. Quantum Break (Microsoft) 10,77% növekedés
  6. Far Cry 4 (Ubisoft) 9,53% növekedés
  7. Assassin's Creed Unity (Ubisoft) 9,44% növekedés
  8. Middle Earth: Shadow of Mordor (Warner Bros) 9,03% növekedés
  9. Battlefield: Hardline (EA) 8,81% növekedés
  10. Super Smash Bros for 3DS (Nintendo) 7,56% növekedés

Érdemes észrevenni, hogy a listáról hiányzik a Call of Duty: Advanced Warfare. Nos, ennek két lehetséges magyarázata van: az egyik, hogy valóban nagyon kevesen rendelik elő a játékot, a másik, hogy egyszerűen stagnált az előrendelések száma -- ne felejtsük el ugyanis, hogy az adatok azt jelzik, hogy mennyivel többen rendelték elő az adott játékot a Gamescom 2014 előtt és után.

gamescom-2014.jpg