Tudom, hogy szemét dolog ilyen címmel kezdeni egy hírt, de nézzétek el nekem, főleg, hogy nem hazudok: egy óriásplakát tényleg a Half-Life: 3-at hirdeti hatalmas betűkkel, igaz, alatta egy kis sorban ott van az "... editors who played it back then" mondat, ami angolul annyit teszt: "... szerkesztők, akik játszottak vele annak idején".

Összeolvasa tehát a valódi plakátfelirat így értelmezendő: "Half-Life: 3 szerkesztő, akik játszottak vele annak idején."

Half-Life: 3

Egy szó, mint száz, ez a plakát a Gamescom, de talán az egész játékvilág legnagyobb trollkodása, és nem igazán lennék annak a marketingesnek a helyében, akinek ez eszébe jutott. Elvégre milliók álmait zúzta darabokra ismét, haragos tömegeket eredményezve.

A fenti képet a Eurogamer lőtte, onnét a Kotaku osztotta tovább, de már ez előtt elkezdett terjedni a hír a Twitteren, persze lázas örömmámorral együtt, elvégre milyen király lenne már, ha Gabe Newell és csapata tényleg a Gamescomon leplezné le a Half-Life 3-at.

Nos, erre kevesebb esély van, mint a lottó ötösre, de annyi baj legyen.

De hogy ne csak csupa rosszallásra teljesn tőlem, a Half-Life 3 esetleges jövőbeli miben létéről JohnBart kolléga írt egy remek extra cikket a PC Guru 16/07-es számában, akinek nincs meg az újság, itt megrendelheti.