Az E3 miatt ismét beindultak a pletykák a Half-Life 3-mal kapcsolatban. A minap megerősítést nyert, hogy a program létezik, vagy legalábbis egy időben dolgoztak rajta a Valve-nél. Most pedig vírusként terjed az interneten, hogy a játék az E3-on mutatkozik be, méghozzá jövőre, hogy aztán 2018-ban VR-exkluzív címként lásson napvilágot.

A The News Independent nevű techportál ipari forrásokra hivatkozva állítja, hogy a Valve az első Half-Life megjelenésének 20. évfordulóján szeretné piacra dobni a programot. A VR-es fókusz végül is logikus lépés lenne a cégtől: a HTC Vive a Valve dedikált VR-eszköze, a Steamen külön termékkategória foglalkozik a virtuális valósággal, a stúdió pedig évek óta kutatja ezt a területet, ami egyébként még mindig vár egy igazán nagy, kötelező vételként aposztrofálható szoftverre.

Sőt a Valve többször hangoztatta, hogy számukra nem a pénz, hanem az innováció a fontos: a Half-Life 2-ben a fizikai rutin jelentett technikai kihívást, a 3-ban pedig akár a VR-eszközök kihasználása lehet az a bizonyos szükséges plusz. Ennek ellenére fontos megjegyezni, hogy ez még mindig csak pletyka, a Valve eddig nem nagyon akart foglalkozni a Half-Life 3-mal, be sem jelentették, így abban a formában, ahogy sok rajongó képzeli, valószínűleg sosem jelenik meg.

Ti örülnétek egy VR-exkluzív Half-Life 3-nak? Illetve hajlandók lennétek venni egy több százezer forintos perifériát, csak hogy játszhassatok vele?