A GC 2016-on jelentette be a Devolver Digital a Scumot, ami a Serious Sam-sorozatot jegyző Croteam és a Gas Guzzlers Extreme-et megalkotó Gamepires közös gyermeke lesz valamikor 2017-ben vagy még azon is túl, hiszen a program csak jövőre lép Steam Early Access státuszba.

Az Unreal Engine 4 által hajtott Scumról egyelőre nem sokat tudni, de az már biztos, hogy többjátékos módra lesz kihegyezve, és biza ez is akciójáték lesz, ami a Battle Royal, Az éhezők viadala és az ARK: Survival of the Fittest vonalán nyomul. Azaz a túlélésért mindenki mást meg kell ölnünk.

Ezt a grandiózus célt a következő történetbe szőtték bele: a TEC1 nevű médiacsoport leszór egy szigetre egy halom fegyencet, akik a szabadulásért egymást öldösik. Természetesen végül csupán egy maradhat. Mindezt egy valóságshow keretében közvetíti a TEC1. (Komolyan, nemrég láttam a Film+-on egy filmet, ami echte ugyanerről szólt, rabokkal, show-val, mindennel. Csak nem azt játékosítják meg?)

A kiadó részletesen testre szabható karaktereket, hatalmas, nyílt világot, és a gyilkolás változatos eszközeit és képességeit ígéri nekünk.

scum.jpg