• Az Epic számított bonyodalmakra a Metro: Exodus exkluzivitása miatt
  • De arra nem gondoltak, hogy ekkora balhé tör ki
  • Éppen ezért jobban átgondolják a jövőbeli bejelentéseket

A GDC 2019 alkalmával sok dolog kiderült az Epic Games Store-ról. Egyebek mellett az, hogy a Quantic Dream elhozza PC-re a Detroit: Become Humant, a Heavy Raint és a BEYOND: Two Soulst, valamint egy tucat másik játék is Epic Store exkluzívvá vált, amire amúgy nem szándékoznak mindenféle szemetet felengedni.

Steve Allison, a digitális bolt feje azt is elárulta, hogy a Metro: Exodus körül kialakult balhét sem szeretnék megismételni. Elmondása szerint hetekig tárgyaltak a Deep Silverrel, akik ekkor már előrendelhetővé tették a Metrót a Steamen. A döntés, hogy végül az Epic számára lesz exkluzív cím így túl későn született meg.

A döntést végül közösen hozták meg, de az Epic üzleti szempontjából. Éppen ezért számítottak arra, hogy negatív visszhangja lesz a dolognak, ám arra már nem gondoltak, hogy ekkora botrány tör ki a Metro: Exodus exkluzivitása körül. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy a jövőben ezt elkerülik, és már azelőtt bejelentik az exkluzív címeket, hogy azok bárhol előrendelhetővé válnának.

epic-games-store-bg1.jpg