• 2020-ig Epic Store exkluzív lett a Metro Exodus
  • A bejelentés kapcsán a PC-s közegben sokan felhördültek
  • Volt, aki az előző két Metro játékon töltötte ki a dühét
  • Most a fejlesztők is megszólaltak, akik szerint a döntést a Koch Media és a Deep Silver hozták

Január vége felé érkezett a bejelentés, hogy a Metro Exodus PC-re 2020-ig csakis az Epic Store-ban lesz kapható. Az időleges exkluzivitás hatalmas hullámokat vetett, az ügy kapcsán megszólalt többek között a Valve és a Deep Silvert és a Koch médiát tavaly felvásároló THQ Nordic is. Természetesen a játékosok sem maradtak csendben, volt, aki az internetre írta ki gondolatait, mások pedig az előző két Metro játék steames értékeléseinek lehúzásával jelezték nemtetszésüket.

A helyzet akkor mérgesedett el igazán, mikor a Metro Exodus egyik fejlesztője is megszólalt az ügyben, és kijelentette, hogy ha a játék nem fogy jól PC-n egy esetleges bojkott miatt, akkor a jövőben hanyagolni fogják a platformot. A kijelentése természetesen hatalmas felháborodást okozott, végül pedig a 4A Games is megszólalt a témában, akik a TwitLongerre kirakott üzenetükkel szeretnének pontot tenni az egész ügy végére.

Az üzenetben lényegében leírják, hogy a Metro Exodus Epic Store exkluzívvá tétele egyedül a Koch Media/Deep Silver ötlete volt, a PC elkerüléséről szóló komment pedig egy szenvedélyes de frusztrált fejlesztő kirohanása. Ami a továbbiakat illeti, a 4A Games arra kér mindenkit, hogy az exkluzivitás kapcsán az észrevételeit és meglátásait, a Deep Silvernek továbbítsa, ne nekik.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!