• Nem lesz szezonbérlet, se a lutridoboz helyi megfelelője
  • Helyette szinte mindent játékkal oldhatunk fel
  • Persze költhetünk pénzt a játék saját valutájára

A Gears 5 - vagy ha az új hivatalos megnevezés annyira nem tetszik, akkor a Gears of War 5 - szezonbérlet és lootbox-mentes lesz. Ami külön jó hír, hogy minden, a játék multiplayer módjához megjelenő jövőbeli pálya ingyenes lesz.

Bemutatkozik továbbá a “Tour of Duty”, ahol a napi és szezonális kihívások teljesítésével szerezhetünk skineket és egyebeket. Ezen felül jön a “Supply Drop” is, melyekhez minden, játékkal töltött perc után egyre közelebb kerülhetünk, és egy véletlenszerű cuccot vág hozzánk.A fent felsoroltakat ráadásul nem lehet pénzen megvásárolni, tehát a csábítás elvileg nem lesz ott, hogy pénzt költsön rá az ember.

De nem minden fenékig tejfel, ugyanis lesznek exkluzív tárgyak is, melyeket csak és kizárólag a játékbeli valutával (Iron) válthatunk meg, melynek legegyszerűbb beszerzési módja a bankszámlánk megcsapolása. Azért az ingyenúszóknak sem kell aggódni, a Tour of Duty alatt is lehet vasat szerezni, csak korlátozott mértékben. A másik fizetős alternatíva a Booster Pack, mely szerzett tapasztalati pontjainkat és a Supply Drop megszerzését gyorsítja fel.