Az teljesen nyilvánvaló volt eddig is mindenki számára, hogy a GoW-ból a Microsoft franchise-t farag, hasonlóan a másik fejőstehén (bocsánat, aranytojást tojó tyúk) Halo-univerzumhoz, a kérdés csak az volt, hogy mikor várhatjuk az újabb felvonást. Ezzel kapcsolatban már mindenféle találgatások elhangzottak, voltak „tuti infók”, melyek aztán sorra kacsának bizonyultak, a fejlesztő és a kiadó különféle tisztviselői győzték cáfolni ezeket. A mérleg másik serpenyőjébe azért némi belsős szivárogtatást is pakolhatunk, 2006 novemberében például Mark Rein, az Epic elnöke mondta, hogy eredetileg trilógiának szánták a játékot, de ha sikeres lesz, nem állnak meg háromnál. Ugyanakkor pont ő volt az, aki leüvöltötte CliffyB fejét egy világraszóló cáfolattal, amikor az a 2007-es GDC-n azt mondta, hogy már készül a folytatás... Azóta aztán újabb hír röppent fel, hogy az idei GDC-n, mely február 18-án indul, megszületik a nagy bejelentés.

A napokban egy újabb eset robbant be a világhálóra, és terjedt futótűzként: a GamePro nevezetű magazin a február 12-én megjelenő új számának látványos címlapjával csábította leendő vásárlóit, melynek ígérete szerint „szakértőik 2008 kilenc tökéletes sikeresélyes shooteréről rántják le a leplet”, és „speciális X360 interjúikban” olyan címek szerepelnek, mint a Too Human, a Ninja Gaiden II, és a Gears of War 2. Ráadásul mindennek akár alapot is adhatott az, hogy a megjelenési dátum és a GDC elég közel esik egymáshoz.

Nos, most kiderült a turpisság, melyet elsőként a GameSpot leplezett le (úgy is, mint szenvedő fél, hiszen ők is bedőltek neki, és leközölték a hírt): az emlegetett szakértők csupán arról írtak, mit szeretnének látni a „még nem bejelentett” GoW2-ben, mely „bizonyára 2009-re csúszik, de úgy véljük, a Microsoft kikényszeríti az Epicből, hogy 2008 karácsonyára elkészítsék”. Tehát ez sem több puszta spekulációnál, de legalább jókora reklámot biztosított a szóban forgó sajtóterméknek...

(Az illusztrációk a játék első részéből származnak)