Ugyan csak találgatásnak tűnik, de két friss Microsoft álláshirdetésből arra következtetünk, hogy a Gears of War új tulajdonosai nemcsak ráültek a jogokra, hanem hamarosan nekiállnak az új játék -- mi több, sorozat -- fejlesztésének. Eme feltételezés nem alaptalan, hiszen a redmondi cég ahhoz a Black Tusk Studioshoz keres vezető írót és online mérnököt, amely megkapta a lehetőséget az új Gears of War fejlesztésére.

Az álláshirdetések leírásai nem túl beszédesek, de valamit azért már le lehet szűrni az új játékról. Az egyik hirdetésben vezető online mérnököt keresnek, ez még nem is olyan érdekes, de a vezető író feladatainak leírása már annál inkább az. A jövendőbeli munkatársnak olyan jellegzetes, megnyerő, de korántsem tökéletes karaktereket kell megalkotnia, akiket a játékosok szeretni fognak, vagy imádnak majd utálni, s egy olyan történetet kell kitalálnia, amely egy hős útját követi nyomon. Továbbá feladata lesz egy egész franchise-t meghatározó sztoriív megírása, párbeszédek és az érzelmi tónusok kidolgozása.

Lehetséges, hogy az új Gears of Warban a történet és a szereplők meghatározóbb szerepet kapnak, mint az eddigi részekben? Nem ártana, mert valljuk be, ennek a sorozatnak ezek nem voltak éppen az erősségei. Sajnos választ a kérdésre nem most fogunk kapni, azt viszont biztosan tudhatjuk, hogy az új epizód már Xbox One-ra érkezik meg, és a sorozat korábbi atyaúristene, Cliff Bleszinski nem dolgozik az új játékon.