A hangzatos nevű játék az Autumn Moon stúdióban készül, ott, ahol a remek Vampyre Story is napvilágot látott, és amelynek atyamestere William V. Tiller, vagy ahogy a szakmában ismeri mindenki, Bill Tiller, a LucasArts hőskorszakának egyik ismert figurája, a The Dig művészeti vezetője, a The Curse of Monkey Island háttereinek megálmodója, az Indiana Jones and the Infernal Machine vezető művésze és koncepció illusztrátora. Ha valakinek van tehát ahhoz joga, hogy piacra dobjon még egy olyan kalandot, amelyben a bevezetőben említett jellemzők mind benne vannak, mintegy konkurálva a legutóbbi Tales on Monkey Island miniszériával és ihletet merítve a klasszikus sorozatból, akkor az Tiller barátunk.

Természetesen maga a játék teljesen más koncepcióra épül, így szerintem hagyjuk is abba az összehasonlítgatást, és lássuk, mit is kínál nekünk az „Őszi hold” új fejlesztése! Mint ahogy a címből sejthető, nem egy, de három főhősünk lesz, akik nemrég szellemmé váltak, és most a mi segítségünkkel szeretnének visszatérni a testükbe. Jelenlegi létformájuk egyszerre áldás és átok: az élők nem látják és nem hallják őket, nem tudnak interakcióba lépni a fizikai világgal (magyarul tárgyakat mozgatni), ám olyan képességeik vannak, melyek bőven ellensúlyozzák ezeket a hiányosságokat -- no meg egy csomó segítőjük a szellemvilágban, ami szintén nem mellékes.

Ghost Pirates of Vooju Island Mûvészi munkák

A játékban szabadon válthatunk a három karakter között, és olyan játékmechanizmus vár ránk, mint legutóbb a Trine-ban vagy korábban más hasonló klasszikus, többszereplős címben, azaz egy bizonyos feladatot csak egy adott figurával tudunk majd megoldani. A fejtörők nagy része erre épül, megfűszerezve a vámpíros kalandban is átélt remek humorral, és persze a stúdiótól szokásos tálalásban, azaz kézzel rajzolt hátterek előtt 3D-s, színes egyéniségű figurákkal.

Ghost Pirates of Vooju Island HáttérképekDe lássuk is röviden a három hőst! Papa Doc Mystere egy vooju pap, aki mágiával tud segíteni nekünk a feladatokban. Ő a gonosz boszorkány, Mama Malidei asszisztense volt; a hölgy korábban a Vooju-sziget védelmezője volt, ám hirtelen sötét üzelmekbe kezdett. Papa Doc ezt látva ellene fordult, az árulás eredménye pedig ugye kézzel fogható... illetve kézzel nem fogható...

Ghost Pirates of Vooju Island HáttérképekAztán itt van Ham Rackham, más néven Blue Belly, aki egy szakács, ez mondjuk testalkatán is látszik. Ez a kedves, segítőkész fickó a sztori kezdetén egy hajón szolgál, hogy összegyűjtse a pénzt, ami a húga fogszabályzójához kell, amikor rájön, hogy a hajó tulaja az ördögi Zöldszakáll, a többit pedig kitalálhatjuk.

Ghost Pirates of Vooju Island HáttérképekVégül pedig cherchez la femme, kell egy csaj is a csapatba -- nem is akármilyen! Jane Starling kalózkapitány sok férfifejet elcsavart már, többek között Blue Belly barátunk sem közömbös iránta, ám most azon van, hogy két sorstársa segítségével sikerüljön visszatérni saját formás testébe.

A Ghost Pirates of Vooju Island német nyelvterületen már kapható a dtp gondozásában (eddig sajnos elég közepes értékeléseket kapott), angol nyelvterületeken február 19-én jelenik meg 29,99 dolláros ajánlott fogyasztói áron.