2014-ben jelent meg a Godzilla és 2019-ben a Godzilla 2: A szörnyek királya, a kettő között, 2017-ben pedig volt nekünk egy Kong: Koponya-sziget című filmünk. Most pedig, 2021-ben a filmvilág két legnagyobb monsztája összecsap a Godzilla vs. Kongban, ezzel végre egyesül a MonsterVerse.

godzilla-vs-kong-trailer.jpg

Az első trailer meg is érkezett és hát na, ahogy az elvárható, a látványra nem lesz majd panasz. A két toronyház nagyságú bestia hadihajókat és városokat gyűr maga alá, miközben egymást gyepálják. Ehhez fogható ramazurit csak a Tűgyűrűben láthattuk, mármint az első bekezdésben felsorolt filmeken kívül.

Hogy miért támad egymásra a szörnyek két uralkodója? Az természetesen a filmből fog kiderülni, bár a háttérbeli rejtélyt már a trailer is megvillantja, ahogy a Godzilla és Kong mellett feltűnő szörnyekre szintén vethetünk pillantást. Persze az igazi kérdés az, hogy melyik király fog végül győzni.

A Godzilla vs. Kong március 26-án kerül fel az amerikai HBO Max-ra, illetve az USA-ban néhány mozi is vetíteni fogja. Hogy mi mikor láthatjuk becsületes úton, az rejtély. Valószínűleg a Blu-ray megjelenésekor.