• A Ubisoft elnöke, Yves Guillemot levelet írt a dolgozóknak
  • Mindenki maximális támogatásra számíthat
  • A Kotaku megszerezte a levelet

Sajnos a videojáték-iparban sem minden játék és mese: hiába tartják például napjaink egyik legkiemelkedőbb fejlesztőcsapatának a Naughty Dogot, a jelek arra utalnak, hogy ott sincs ám kolbászból a kerítés.

A jelenlegi helyzetben különösen fontos, hogy egy cég miként viszonyul a dolgozóihoz, és úgy tűnik, hogy a Ubisoftnál ilyen téren minden a legnagyobb rendben. Legalábbis ha a kiadó elnöke, Yves Guillemot leveléből kell kiindulnunk, amit a dolgozóknak küldött ki (és amit a Kotaku szerzett meg) a járvány kapcsán.

good-guy-guillemot-a-ubisoft-elnoke-megmutatta-milyen-egy-jo-vezeto.jpg

Guillemot nemcsak a támogatásáról biztosított mindenkit, de azt is külön hangsúlyozza, hogy senki ne törődjön a cég pénzügyi helyzetével, mert át fogják vészelni a járványt. A levél fordítását itt olvashatjátok:

"Kedves mindenki! Világjárványban vagyunk, amely komoly hatással van mindennapi életünkre. Ebben a kivételes helyzetben elengedhetetlen, hogy különös figyelmet fordítsunk magunkra és a szeretteinkre. A Ubisoft dolgozóinak egészsége és jóléte elsődleges számunkra, ezért megtettük a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy mind biztonságban legyetek, és megkapjátok a megfelelő támogatást az embert próbáló változások közepette. Minden munkatársunkat arra buzdítottunk már a múlt hét vége óta, hogy dolgozzon otthonról."

"A Ubisoftnál mindenki mindent megtesz azért, hogy alkalmazkodjon ehhez a soha nem látott eseményhez. Nagy köszönetet szeretnék mondani a helyi és a globális menedzsmentcsapatokak, akik figyelemre méltó munkát végeztek a megelőző intézkedések végrehajtásával, követve a nemzeti hatóságok és az Egészségügyi Világszervezet javaslatait. Elismerésem emellett a csapataink proaktivitásáért is, akik nagy erőket mozgósítottak azért, hogy megoldásokkal álljanak elő az otthonról való munkavégzéshez szükséges legjobb körülmények megteremtésére, ezzel is biztosítva folyamatos működésünket."

"Ami a világjárvány hatását illeti az üzletre: elegendő készpénztartalékkal rendelkezünk ahhoz, hogy átvészeljük ezt a vihart, emellett szükség esetén bizonyos tevékenységeket át tudunk szervezni más régiókhoz a Ubisoft nemzetközi terjeszkedésének hála. Sőt, alaptevékenységünk - a videojátékok - lehetővé teszi, hogy érdemi hozzájárulást nyújtsunk mindazoknak, akik jelenleg otthonukban keresik a szórakozást."

"Ez egy olyan előre nem látható kihívás, amely megköveteli mindnyájunktól, hogy még gondoskodóbbak, figyelmesebbek és rugalmasabbak legyünk. Mindenkinek megvan a maga szerepe, ebben pedig benne van az is, hogy megtesszük a szükséges óvintézkedéseket, hogy megvédjük magunkat és a környezetünkben lévőket. Úgy gondolom, sokat tanulhatunk a kínai csapatainktól, akik már hetekkel ezelőtt szembenéztek ezekkel a kihívásokkal: kínai barátaink tapasztalatai reményt adnak számunkra, hogy a felelősségteljes magatartás és a proaktív intézkedések kivezethetnek minket a válságból."

"A későbbiekben is mindenkit értesíteni fogunk a szükséges tudnivalókról. A helyi vezetők és jómagam is elérhetőek vagyunk, ha kérdés vagy probléma merülne fel. Addig is, kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára."

Támogasd te is a PC Gurut!