Mario Andretti neve a tenger innenső oldalán nem hangzik olyan ismerősen, pedig az Egyesült Államokban legalább akkora sztárversenyzőről van szó, mint amilyen nálunk mondjuk Alain Prost vagy Nigel Mansell. Andretti is megfordult a Forma 1-ben (máig az utolsó amerikai, aki grand prix-t nyert), legnagyobb sikereit azonban az IndieCar-sorozatban és a NASCAR-ban aratta -- csupa főleg amerikai motorsportban. Ugyanakkor azok a játékosok, akik a Gran Turismo-sorozat törzsközönségét alkotják, valószínűleg ismerik Andretti munkásságát. Ezért is eshetett Senna mellett rá a választás, mint a játék egyik híres karaktrerére.

Persze míg Senna külön karriert (vagy mit) kap, addig Andretti "csak" az Első Szerelmével bővíti a játékot -- igen, az Első Szerelem egy autó neve, egészen pontosan egy 1948 Hudsoné, aminek roncsát maga Mario vette és pofozta ki, hogy első versenyei során társa lehessen. A masina megtalálható lesz a decemberben megjelenő Gran Turismo 6-ban, Andretti pedig saját háromrészes dokumentumfilm-sorozatot kap. Az első rész már elérhető, a második december 2-án, az utolsó pedig 16-án lesz megtekinthető ugyanott.

Addig sem kell azonban keseregni, míg teljes lesz a történet: alant megtekinthető a Gran Turismo 6: First Live Trailer, amiben megcsodálhatjuk az autómodellt futás közben is. Szívmelengető kis kedvcsináló, annyi szent.