Miután a Sony és a Polyphony Digital bejelentette, hogy a Gran Turismo 6 PS3-ra fog megjelenni, mégpedig röviddel a PS4 premierje után, a rajongók követelni kezdtek egy átiratot, hogy a következő generációs konzolon élvezhessék a játékot. Nos, ez nem fog megtörténni -- lesz viszont folytatás, amire elvileg nem kell majd sokat várni.

Jamaucsi Kazunori elmondása szerint nagyjából egy-két évet kell várnunk arra, hogy a Gran Turismo 7 megjelenhessen, ugyanakkor hozzátette: nem elsődleges szempont, hogy minél hamarabb itt legyen a nextgen játék, ugyanis az online közösségi élmény a legfontosabb eleme a játéknak, ami ugyebár platformfüggetlen. Ezen felül pedig szerinte a grafika terén még helyt tud állni a PS3, noha nem egyszerű a Cell platformra dolgozni.

Természetesen nem érdemes mérget venni arra, hogy két év múlva már a kezünkben lehet a PS4-re írt Gran Turismo 7, hiszen a fejlesztők híresen sokat szeretnek szöszölni a programjaikkal -- elég csak az öt évig készült Gran Turismo 5-re gondolni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!