A legendásan sokat csúszó, nevetséges okokból ide-oda tologatott Gran Turismo 5 után mindenképpen meglepő volt, hogy milyen csendben is készült a sorozat következő, hatodik felvonása. Nem lebegtette be a játékot hónapokig tartó beharangozó-hadjárat, és még csak a konkurens, egy konzolgeneráció alatt több epizódot is a porondra állító Forza-família szidásába se kezdett bele senki. Talán a Sony és a Polyphony Digital tanult a hibájából, talán más ok áll a háttérben, a tény ettől még tény marad -- a Gran Turmismo 6 készül, és idén már meg is jelenik!

Hogy pontosan mikor? Ha azt nézzük, mikor jelentették be, akkor meglehetősen korán, hiszen a gázpedálokra december 6-tól lehet rátaposni. A sorozat minden bizonnyal utolsó PlayStation 3-as epizódja temérdek újdonságot nem hoz, de azért akad pár eddig nem látott funkció. Ilyen a Vision Gran Turismo néven futó iniciatíva, amely a világ vezető autógyártóit tömöríti, akik csak a tervezőasztalokon létező koncepciós autókat pakolnak a GT6 kínálatába.

A gamescomos megjelenési időpont nem az egyetlen újdonság Gran Turismo-fronton: a legnagyobb meglepetés a hivatalos GT-film bejelentését övezte. Erre aztán tényleg nem számított senki, és jelenleg elképzelni sem lehet, miről is szólhat -- ha egy szimpla autós film lesz belőle, akkor nincs sok értelme a Gran Turismo brand ráaggatásának...