• Bemutatkozott a Jaguar Vision Gran Turismo Coupé
  • Ez a nagy múltú gyártó első virtuális versenyautója
  • November végétől lesz letölthető a Gran Turismo Sportban

Nem egy példát láttunk már arra, hogy a Polyphony Digital és az autógyártók együttműködése vadonatúj autómodelleket is képes szülni, most pedig itt van a legújabb, a Jaguar Vision Gran Turismo Coupé, mely a nagy múltú gyártó első virtuális versenyautója.

gran-turismo-sport-ime-a-jaguar-virtualis-alomautoja.jpg

A Jaguar Vision GT egy elektromos- és négykerékhajtású jármű, három darab, összesen 1 020 lóerő teljesítményű motorral, melyek közül egy az első kerekek, kettő pedig a két hátsó kerék alá adja a pacikat, és kevesebb mint két másodperc alatt gyorsul százra.

"Ezt a projektet teljes egészében a fiatal mérnökeink vezették, és egy olyan lehetőséget testesít meg, ami csak egyszer adódik az életben - egy olyan járművet alkothattak, amely továbbviszi hihetetlen örökségünket, ugyanakkor a jövő tervezésének határait feszegeti" - mondta Julian Thomson, a Jaguar vezető tervezője.

Az I-TYPE 4 és az eTROPHY versenyautók által inspirált Vision GT november végétől lesz elérhető a Gran Turismo Sportban, az alábbi videóban pedig mozgás közben is láthatjátok. (Ide kattintva egy második videót is megnézhettek, amely kicsit mélyebb betekintést nyújt a tervezésbe.)