Az első próbakörre az Egyesült Államokban fog sor kerülni, de az öreg kontinensen élőknek is lesz lehetőségük kipróbálni az online versenyekre fókuszáló GT Sportot, a bétára itt lehet jelentkezni. Az USA-ban élők március 17-től ülhetnek volán mögé, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az európai kör mikor kezdődik, a szerencsés kiválasztottak e-mailben kapnak értesítést.

És hogy mi vár a virtuális pilótákra? Több aszfaltcsík, jónéhány autó-osztály, az egész tesztidőszak alatt cserélődni fognak a kipróbálható versenyhelyszínek és négykerekűek, illetve a szerverek - szokás szerint - csak meghatározott ideig lesznek nyitva. 

A bétában lehet először működés közben látni a Driver Profile-t, ami két dolgot mér. Egyrészt a sportszerűséget, azt, hogy a versenyző mennyire tisztán játszik (Sportsmanship Rating), másrészt azt, hogy mennyire versenyez jól (Driver Rating). Ez a két érték fogja meghatározni azt, hogy minden versenyen azonos képességű pilóták mérkőzzenek meg egymással - vagyis az egyensúlyt ezzel akarják fenntartani.

Szerencsére nem ez lesz az egyetlen próbakör, a jövőben lesz még alkalom és így lehetőség hogy mindenki tesztelhesse a versenyzői kvalitásait.