Még 2015-ben adtuk hírül, hogy a Batmant is istápoló Telltale nem csak a DC-vel, de a Marvellel is egyezséget kötött egy 2017-ben induló, szuperhősöket bemutató játéksorozatra, ugyanakkor mindezidáig csak találgathattunk arról, ki vagy kik kerülnek a középpontba. Nos, a találgatásnak talán vége, de talán nem.

Októberben kezdett sztrájkba a szinkronszínészeket tömörítő szakszervezet, a SAG-AFTRA azért, hogy a színészek jobb bérért, és jobb munkakörülmények között dolgozhassanak. Eme sztrájk kapcsán került ki egy lista, amelyen azok a játékok szerepelnek, amelyek kapcsán a szakszervezet éppen tárgyalást folytat. Ezen tűnt fel a Guardians of the Galaxy – The Video Game a/k/a Blue Harvest, mellette – akárcsak a The Walking Dead Season 3 mellett – pedig az O'Farrell Enterprises, LLC szerepel, ami nagyon nem egyezik a Telltale Gamesszel, bár ez még nem sokat jelent.

guardians-of-the-galaxy-the-game-aka-blue-harvest-list.jpg

Nos, a Blue Harvest két okból csenghet ismerősen. Egyrészt, ez volt a Star Wars VI: A Jedi visszatér munkacíme a forgatás idején, másrészt, ez a címe annak az egyórás Family Guy epizódnak, ami a Star Wars IV: Egy új reményt parodizálta (egyben a Laugh It Up, Fuzzball: The Family Guy-trilógia első része).

Ami az O'Farrell Enterprises, LLC-t illeti, erről nem sokat sikerült kiderítenem. Kaliforniai cég, amihez köze van egy bizonyos Darragh O'Farrellnek. Ez az úriember amúgy a LucasArtsnál a hanganyagokért felelős menedzser (mielőtt megkérditek: még létezik a LucasArts, csak már nem játékkiadóként és fejlesztőként, hanem licenceléssel foglalkozó cégként). Feltehetően ez az O'Farrell Enterprises, LLC biztosítja a hangokat és/vagy szinkronszínészeket a játékhoz, talán afféle kiközvetítő cégként.

A lényeg a lényeg, hogy a listán nincs nyíltan feltűntetve, hogy ez a bizonyos Guardians of the Galaxy – The Video Game lenne a Telltale Marvel-játéka, noha a dolgot a 2017-re, azaz a Guardians of the Galaxy vol. 2 című film megjelenésének évére datált premier lehetségessé teszi, és az sem elhanyagolható, hogy látszólag az O'Farrell Enterprises, LLC-nek laza szálakkal és közvetve, de köze van a Disney-hez.

Viszont van még itt egy nem elhanyagolható tényező. Méghozzá egy teljesebb és hivatalos lista, amit ide kattintva, a SAG-AFTRA oldalán megnézhettek. Mint látható, ezen sehol sincs a Guardians of the Galaxy – The Video Game, a helyén csak annyi áll: Untitled Marvel Game a/k/a Blue Harvest. Ez után jogos a feltételezés, hogy a listáról kikerült kép utólagosan szerkesztett.