• 90 évesen Guinness-rekorder lett Mori Hamako
  • Ő a világ legidősebb videojátékos youtubere

A Guinness World Records előszeretettel díjazza a videojátékokkal kapcsolatos rekordokat is: volt itt már például gigantikus játékgyűjtemény, de néhány hónapja a PlayStation is megkapta a megérdemelt kitüntetését. Nemrég pedig egy újabb hihetetlen csúccsal álltak elő, a Macudo városában élő gamer-nagyi, Mori Hamako ugyanis hivatalosan is a világ legidősebb videojátékos youtubere lett, aki februárban töltötte be a 90-et.

guinness-rekorder-lett-a-90-eves-gamer-nagyi.jpg

Hamako ráadásul nem csak ímmel-ámmal játszik, a Guinness World Records riportfilmje szerint ugyanis simán eltölt akár 7-8 órát is egy nap a PS4-kontroller társaságában. Élményeit ráadásul másokkal is előszeretettel megosztja a YouTube-on keresztül - kedvencei az akciójátékok, azon belül is a Grand Theft Auto 5, melyben azt szereti a legjobban, hogy teljesen filmszerű, és szinte lehetetlen abbahagyni.

A japán hölgy - akinek immáron 38 éve hobbija a gaming - elmondta, hogy a 60 év körüli korosztályban még találni olyanokat, akik szeretik a videojátékokat, az ő korában azonban már ez egyáltalán nem jellemző. Néhány kivétel mindenesetre akad: mint például a 88 éves, Animal Crossing-rajongó nagymama, Audrey, aki előtt a Nintendo egy saját karakterrel tisztelgett nemrég a legújabb részben, a New Horizonsban.