A PlanetSide 2 sikeresen telepedett meg az online harctéren, annak ellenére, hogy voltak vele gondok. Januárban például a toplistát akkor éppen vezető BuzzCutPsycho írt egy hosszabb fórumbejegyzést arról, mit lenne ildomos kijavítani.

Most újabb probléma merült fel. Kiderült ugyanis, hogy ha a játékos vesz mondjuk egy fegyvert a Terran Republic tagjaként X szerveren, azt nem használhatja egy másik Terran karakternél Y szerveren. Emiatt egyes játékosok minden fegyverből vagy páncélból duplán vásároltak be, ami nem tetszett az SOE-nak, és úgyszólván elvette a duplikált eszközöket. Hogy ne vívják ki a játékosok haragját, jóvátételt adományoztak, mégpedig úgy, hogy a duplikált eszközök értékének kétszeresét fizették ki cert point (CP) formájában.

A problémát ezzel azonban nem megoldották, hanem fokozták, mert amikor a játékosok beléptek, ráeszméltek, hogy a jóvátétel nem mindig állt arányosságban az elköltött CP-kel -- olykor jóval többet kaptak, mint amennyit a duplikált holmira kiadtak. Mindennek a tetejébe ráadásul olyan felhasználók is kaptak bónusz CP-t, akiknek semmijük sem volt megkétszerezve. Hogy ez a hirtelen CP-robbanás hogyan fog hatni a játékra, azt egyelőre nem tudni, mindenesetre az SOE dolgozik a megoldáson. Egy biztos: nem áll szándékukban visszagörgetni a játékot egy korábbi pontra, szóval a karakterek szintértéke biztonságban van.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!