• AMA beszélgetésre invitálta az érdeklődőket a THQ marketingvezetője, Philipp Brock
  • A gond az, hogy a felület a 8chan volt
  • Az oldal a gyermekpornóról és a rasszizmusról híres
  • Brock bocsánatot kért a hivatalos Twitter csatornán

Borzasztóan kellemetlen helyzetbe keveredett a THQ Nordic a kiadó PR- és marketingvezetője, Philipp Brock miatt, aki úgy döntött, hogy a 8chan fórumon tart AMA (Ask Me Anything - kérdezz bármit) beszélgetést.

Hogy mi ezzel a gond? Nos, leginkább az, hogy a 8chan egy mélységesen elítélt oldal, amit a Google sem szívesen listáz, leginkább az olyan témák és nézetek miatt, mint a gyermekpornó vagy a rasszizmus.

gyerekporno-miatt-kell-magyarazkodnia-a-thq-nordic-marketingesenek.jpg

Brock elmondása szerint egy Mark nevű tag hívta meg őt, később azonban bocsánatot kért mindenkitől, kiemelve, hogy természetesen nem támogatja mindazt, amit az oldal képvisel.

"Anélkül egyeztem bele ebbe az AMA-ba, hogy rendesen utánanéztem volna az oldalnak. Semmilyen formában nem tartom elfogadhatónak a gyerekpornót, a fehér felsőbbrendűséget vagy a rasszizmust. Nagyon sajnálom, amiért ennyire felületes voltam, és megígérem, hogy a jövőben sokkal figyelmesebb leszek a hasonló tevékenységek kapcsán" - írta a hivatalos Twitter-csatornán.

Az egész történetben a legfurcsább az, hogy Brock előzetesen azzal vezette fel a lehetőséget, hogy az omózus Mark majd "figyelni fog a csúnya dolgokra" - vagyis elvileg sejtette, hogy nem éppen a legtisztább felületről van szó.

A kiadó egyelőre még nem adott ki hivatalos közleményt a témában, de valószínűleg nem lehet túl nagy az öröm - pláne úgy, hogy újabb felvásárlások vannak tervben a további növekedés miatt. Nem lepődnénk meg, ha a marketingvezető és a cég útjai különválnának az esetet követően...