A Diablo 3 megjelenése után nem kellett sokat várni arra, hogy befussanak az első hírek a profilok feltöréséről és az arany, illetve az értékes tárgyak eltűnéséről. A Blizzard hivatalos fórumán már több témát is szenteltek ennek az egyre nagyobb problémának, a cég azonban nyugalomra inti az aggódó kalandorokat.

A kiadott sajtóközleményben azt olvashatjuk, hogy a támadások növekedése szokásosnak tekinthető egy-egy Blizzard-játék megjelenése után, s pár szabály betartásával elkerülhetjük, hogy áldozatai legyünk a hackereknek: a hivatalos hitelesítő használata mellett ügyeljünk arra, hogy az operációs rendszerünk, a vírusirtónk és a böngészőnk kiegészítői a lehető legfrissebbek legyenek, illetve kapcsoljuk be az adathalászat-védelmet.

A Blizzard hitelesítőjét 6,5 dollárért rendelhetjük meg (idehaza is kapható, 3000 forint körüli áron -- ]{redenc), de ha van egy okostelefonunk, akkor a megfelelő piactérről letölthetjük a hitelesítő ingyenes mobil verzióját, ami ugyanolyan jó védelmet nyújt a támadók ellen.

Természetesen a fejlesztők maguk is megtesznek mindent annak érdekében, hogy a rosszakarók ne tudják még több játékos profilját feltörni. A Battle.net védelmi rendszerei például figyelemmel kísérik a bejelentkezéseinket, s ha valami szokatlant észlelnek, értesítést küldenek.