A magát Barabusnak nevező orosz hacker furcsa fába vágta fejszéjét. Feltörte a 2011-ben Xboxra kiadott oldalnézetes akciójátékot, a The Dishwasher: Vampire Smile-t, átprogramozta, majd ingyen és bérmentve közkézre adta PC-re. A GameDev.ru fórumain a következőképpen indokolta tettét: „Ha pénzt akartak volna keresni, akkor a játékot az összes platformra elérhetővé teszik. Ha a Dishwasher hivatalosan kijött volna PC-re, akkor ma nincs miről beszélni” -- írta, majd később még hozzá tette, hogy „ez nem kalózkodás, hanem az igazság helyreállítása.”

Mindezek ellenére a Ska Studios tagjai nem akadtak ki, sőt, még védelmükbe is vették a hackert. „Barabus, a srác, aki felelős ezért a portolásért/hackelésért, nem rossz ember, és szerintem nem azt akarta elérni, ami végül lett belőle. Őszintén hízelgő, hogy vette az időt és a fáradtságot a Vampire Smile PC-re portolására. Tetszik a lelkesedésed, Barbus. Csak ne nevezed az igazság helyreállításának.” – mondta a stúdió alapítója, James Silva, aki korábban a Microsoftról is elismerően nyilatkozott. -- „Persze nem bocsátjuk meg, de ráébresztettél minket arra, hogy egyetlen dolgot tehetünk, az, ami már eredetileg is a terv része volt: egy PC-port elkészítése.”

És ezzel jött is a fordulat. Az eset utáni nap Silva bejelentette, hogy már dolgoznak a The Dishwasher hivatalos PC-változatán. „A Vampire Smile PC-re továbbfejlesztett rendezői változata olyasmi, amivel a megjelenés óta foglalkozni akarok. Valójában már a múlt pénteken megkerestük a Microsoftot a dologgal kapcsolatban, majdnem egy héttel az eset előtt. Semmi sincs kőbe vésve, de azért előrerohanunk, és teszünk egy elő-bejelentést: a Microsofttal elkészítjük a PC-s változatot.”

Ilyen hát az, amikor egy sötét történet hepienddel végződik. Csak kár, hogy egy hacker támadása kellett ahhoz, hogy ráébresszen egy fejlesztőcsapatot a PC, mint játékplatform létezésére.

The Dishwasher: Vampire Smile -- Megjelenés: 2013. (PC, Xbox 360) -- Gépigény: Nem ismert