Magyarországon nincs halloween! – szokták volt mondani, pedig dehogynem, hiszen míg a Mindenszentekkel jönnek, az teljesen más tészta, és a halloween kapcsán is át lehet venni szuper dolgokat, nem beszélve a Halloweenről (Dr. Stein, Future World és a többi), ami meg már a nyolcvanas években is igen népszerű volt itthon. De most szorítkozzunk a horrorfilmes, töklámpásos, cukorkás ünnepre és éjszakára, aminek hála a horrorrajongók már október elsején nekiállnak egy 31 napos maratonnak/kihívásnak. És bizony a gamerek miért lennének más anyagból faragva? Ha nem is minden napra, de azért van pár ajánlatunk halloweenre, már amellett, hogy mindenki a kedve és igénye szerint díszítse fel szellemekkel, pókokkal, denevérekkel (de ne véressel) a házat, vagy szórja szét a sok-sok édességet a környék gyermekei között. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Ami már elérhető

Mi sem lehetne ideálisabb Halloween éjszakájára, mint megnézni John Carpenter klasszikusát, vagy az abból táplálkozó új trilógiát, vagy éppen elindítani a Luigi’s Mansion bármelyik részét. A Nintendo mellékszálként indult üdvöskéje Mario nélkül is köszöni, jól van, ráadásul tipikusan bájos és élvezetes stílusban kínálja a legjobb műfaji elemeket. Persze, mivel egy Nintendo-exkluzív sorozatról beszélünk, nem mindenkinek van lehetősége Lugivel megtisztítani a szellemházat, illetve hotelt, így aztán van más opció is. Például az Alan Wake, a kiváló, Stephen King munkásságából és a Twin Peaksből egyaránt merítő természetfeletti thriller/horror ráadásul már remasterelt változatban is elérhető, sötét árnyaival pedig a legedzettebbeket is képes arra kényszeríteni, hogy csak lopva, aggódva lessenek a sötét éjszakába. És aztán persze ott vannak olyanok is, mint a Dead Space, a Little Nightmares, vagy bármelyik filmesebb játék a Supermassive Games-től. A rettegés és az unaloműzés éppen úgy garantált, mint a Project Zero epizódjaival.

Ami még nem

És persze a játékfejlesztők gondoltak mindenkire, aki halloween alkalmával szeretne borzongani, így további játékok érkeznek a hónap végére. Először is ott az indie You Will Die Here Tonight, amiben aztán van minden, ami egy retró fant érdekelhet, pixel arttól a klasszikus Resident Evilt idéző dizájnig. Ha pedig a valamivel modernebb indie-kre gerjedsz, akkor sem maradsz móka, kacagás és sikoltozás nélkül, elvégre október 25-én érkezik a Stray Souls, ami már látványosabb, filmesebb irányból közelíti meg a rémületkeltés fogalmát. Ha pedig útközben, utazás alatt szeretnél frászt kapni, arra a Resident Evil Village iOS-verziója lesz az ideális. De a hónap és az idei halloween igazi, legnagyobb sztárja egyértelműen a Remedy nagy visszatérése, avagy az Alan Wake 2, ami 13 év után hozza el a régóta várt folytatást, bár az előzetesek alapján nem teljesen úgy, ahogy azt a rajongók várták. Te ellátogatsz újra Bright Fallsba? Vagy inkább máshol keresed a rémületet?