Az esemény a már ismert helyszínen, az Allee bevásárlóközpontban található 576 Kbyte üzlet előtt kerül megrendezésre, és a hivatalos program 21 órától veszi kezdetét. Habár a rendezvény hivatalosan csak este kezdődik, az Allee-ban az egész nap a Halóról fog szólni, ugyanis a nap folyamán, már délelőtt 10 órától kipróbálható lesz a játék a helyszínen kiállított harminc darab Xbox 360-on.

Halo Reach JátékképekHalo Reach JátékképekHalo Reach Játékképek

A 21:00-kor kezdődő hivatalos program keretében a játékot már tesztelő újságírók osztják majd meg véleményüket a játékról (mi is ott leszünk!) a helyszínen felállított színpadon. Emellett az este során folyamatosan részt lehet majd venni a Halo: Reach versenyeken, ahol a legügyesebbek értékes nyereményekkel lehetnek gazdagabbak. Ha testmozgásra vágysz, hogy ne aludj el a várakozás közben, akkor pedig vár majd a Halo: Reach lasertag, ahol bebizonyíthatod, hogy mennyire is vagy ügyes a "valódi küzdelemben". A vásárlás előtti utolsó félórában, 23:30-tól DJ Karányi egy exkluzív "Outer Space Set"-tel szórakoztatja a közönséget, majd éjféltől megvásárolhatóvá válik maga a játék.

A termékeket sorszám alapján lehet majd átvenni, ezeket már az 576 Kbyte üzlet nyitásától, délelőtt 10:00-tól lehet igényelni. Mindenki, aki a Launch Party keretében vásárolja meg a Halo: Reach játékot, ajándék Halo Wars szoftvert és reaches pólót kap -- érdemes azonban hamar sorszámot szerezni, ugyanis az akció a készlet erejéig érvényes!

Update: A Halo: Reach verseny öt győztese majd megmérkőzhet egy 5v5 mérkőzés keretein belül a magyar “Halo: Reach Elite Noble Team”  tagjaival, akik a következő hírességekből állnak: Csányi Sándor, Cseh Laci, Dj Karányi, Grath, Bate!