A Sony folyamatosan dolgozik, hogy a PS4/PS4 Pro-t új képességekkel, tulajdonságokkal vértezze fel, és a mostani, 4.50-es verziószámot viselő update rengeteg olyan dolgot hoz, amire már régóta ácsingóznak a konzoltulajok. Először is, végre megjelenik a külső HDD támogatás, amivel maximum egy 8 terás, USB 3-as csatlakozóval felszerelt merevlemezt lehet rádugni a konzolra. Így nem lesz olyan játék, alkalmazás, amit ne tölthetnénk le, akár több tucat nagyméretű játékot is egyszerre a gépen lehet tartani.

A frissítés megjelenésével lehetőség lesz egyéni témákat/háttereket beállítani, amiket a legjobban szeretett játékokból lőttek a felhasználók. Ezeket a képeket a Share Factory Fotó Módját használva lehet megszerkeszteni, hogy a legszebb, legegyénibb képeket mutathassák meg a játékosok a barátaiknak. Az ikonok, képernyőn megjelenő szövegek a Sony megoldásának hála akkor is láthatóak maradnak, ha egyébként a beállított képek nagyon fényesek.

sony-ps4-45-update.jpg

Az előző frissítéssel bevezetett gyors menü használata egyszerűsödik, kevesebb helyet foglal majd el a képernyőn, a parti funkciók használata (barátok meghívása, partikhoz való csatlakozás, stb) könnyebbé válik, nem kell átvándorolni egy játékon kívüli alkalmazásba. A Sony bevallott célja ezzel az volt, hogy a játékban tartsa az embereket, ne a különböző menükben.

Az értesítési lista áttekinthetősége sokkal jobb lesz, egy listában fog megjelenni minden, illetve be lehet majd álljtani, hogy miket jelenítsen meg a konzol. Az Aktivitás direktbe lehet majd psoztolni, fényképeket, gifeket, játékmenet-videókat, amit nemcsak a barátokkal, de a világgal is meg lehet osztani. Végül pedig, de nem utolsóként, PS VR használatával lehetőség lesz 3D-s Blu-Ray filmeket nézni, némi kólával és popkornnal együtt élvezve az otthoni mozizás élményét.

Ez csak egy része a közelgő frissítésnek, ami pár héten belül élesedik. Mit szóltok hozzá? Minek örültök a legjobban? Mit szeretnétek még látni a PS4-en? Mondjátok el, rajta!