pcguru-ajanlott2590x150.jpg

Igyekszünk rendszeresen megosztani tapasztalatainkat a Genesis újdonságairól, legutóbb például a Genesis Thor 303-mal és a Genesis Nitro 550-nel ismerkedhettünk meg közelebbről. Utóbbi után most egy újabb, a roppant stabil alapot adó gamer székben volt alkalmunk mereszteni kicsit a hátsónkat munka és játék közben a Genesis Nitro 890 személyében, ami nem csak egy igazán stílusos, de masszív társnak is bizonyult a mindennapokban.

A maga 22,5 kilós súlyával a Nitro 890 már dobozában egyértelművé tette, hogy nem egy gagyi, fröccsöntött, egyetlen rossz mozdulattól is szétpattanó fenékalávalóhoz van szerencsénk. A Genesis többi termékéhez hasonlóan ez is elég törésálló csomagolásban érkezett, dobozában rendezetten sorakoztak egymáson a védőrétegekkel gondosan, alaposan körbetekert és elválasztott alkatrészei. Ugyan az útmutató mindössze egyetlen oldalra sűrített néhány ábrából állt, a szék összeszerelése egy-két kérdéses pontot leszámítva nem okozott különösebb fejtörést. Ehhez persze az is hozzátartozik, hogy a csavarokat és más kisebb elemeket is kvázi "hülyebiztosan", egy külön fakkokra bontott, jelzésekkel ellátott kis kartonpanelben kapjuk meg, így nem kell túl sokat töprengenünk azon, hogy mi hová való. A grátisz imbuszkulcsnak köszönhetően ráadásul még a szerszámosunkat sem kell feltúrni a megfelelő méretű hajlított fémrúdért.

A Nitro 890 összeszerelve még robusztusabb látvány nyújt. A fekete alapszínt a varrások vörös csíkjai hálózzák be és ölelik körbe, ez pedig ugyan valamelyest visszafogottan, de visszaadja a gyártó jól ismert színösszeállítását. A hálószerű szövetet egy bársonyos tapintású sáv dobja fel az ülőrész és a háttámla szélén egyaránt, a fejtámlát pedig szükség esetében kiegészíthetjük a mellékkelt, pánttal rögzíthető párnával is a maximális kényelemért és megfelelő fejtartásért. 150 kilós teherbírásával a Nitro 890 egy igazán strapabíró darab, amit szerencsére méretei is tükröznek, így például nem éppen balerina alkatú személyem is nem csak kényelmesen elfér benne, de még bőven marad is mindkét oldalon hely, ha teszem azt felszaladna rám hirtelen 30-40 kiló. Emellett az egész szék rendkívül testreszabható, legyen szó a háttámla dőlési szögéről, az ülési magasságról, vagy akár a kartámlák kedvünk szerinti előre-hátra és föl-le mozgatásáról.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

És hogy mégis milyen élmény a Genesis Nitro 890-t használni? Röviden: fantasztikus. Alul-felül teljesen körbeöleli az ember testét, remekül megtartja és megtámasztja a hátat, anyaga kellemes, és a rengeteg beállításnak köszönhetően tényleg mindenki a maga kényelméhez tudja igazítani minden részét. Ha mindenképp valami rosszat kéne mondanom rá, akkor legfeljebb egy csúnyácska hegesztést és egy tipikus "ide kéne bemennie a csavarnak, de nem passzol pontosan a lyukba" élményt tudnék felhozni problémaként az összeszerelésnél, mást nagyon nem. 269,99 eurós (nagyjából 109 400 Ft) árával nem épp a legolcsóbb darab, de ha egy tartós, kényelmes, sokoldalú és nem mellesleg mutatós székre vágysz, akkor a Genesis Nitro 890-nel nem nagyon nyúlhatsz mellé.