pcguru-ajanlott590x150.jpg

A Genesis széles termékpalettájának már számos képviselőjéhez volt szerencsénk, a gamer székektől kedve az egereken át egészen a hangszórókig, de a gyártó szerencsére sosem fogy ki az újdonságokból. Ezúttal egy, a megszokottól több tekintetben is eltérő mechanikus billentyűzetével, a kissé felvágósnak hatóan isteni nevet viselő Thor 303-mal volt alkalmunk közelebbről megismerkedni, ami úgy tűnik ki a Genesis többnyire fekete-vörös színvilágú felhozatalából, mint albínó krokodil a mocsárban.

Ugyan a doboz a megszokott jegyeket viseli, azonban már a rajta virító látványterven is jól látszik, hogy a Thor 303 bizony idő előtt felöltötte téli köntösét, és nem is tervezi többé levetni. A mechanikus billentyűzet ugyanis a gyártó stílusosan elhelyezett logóját leszámítva elegáns, teljesen hófehér külsőt kapott, melyhez még elég masszív súly – 1152 g – is társul az alumínium alap jóvoltából, így már a csomagolásából kiszabadítva érződik rajta, hogy nem egy olcsó, fröccsöntött darabról van szó.

Szerencsére azért nem maradunk teljesen színek nélkül, hiszen a gaming eszközöknél már-már kötelező RGB háttérvilágítás a Thor 303-ból sem hiányozhat, amivel ráadásul, gépelés vagy játék közben, 25 különböző módon produkálhatunk más-más stílusú fényjátékot billentyűink között. Ha pedig már a billentyűknél tartunk, azok Outemu Brown switchekkel vannak felszerelve, melyek kellemesen, puhán, halkan és minimális ellenállással kattannak ujjaink alatt a leütéskor, a Thor 303 kialakításának köszönhetően pedig rendkívül könnyen kicserélhetők. Extraként egyébként kapunk is két pótswitchet a billentyűzethez, a célszerszámokkal együtt, valamint pluszként egy matricacsomagot.

A Genesis 50 millió leütésig garantálja a Thor 303 billentyűinek élettartamát, aminek az alapos tesztelés ellenére is csak a töredékénél tarthatunk, de eddig szerencsére nem tapasztaltunk semmiféle problémát. A masszív súly kellemes stabilitást ad az eszköznek, amit a csúszásgátló lábak tovább fokoznak, közel 2 méteres, strapabíró anyagból készült vezetéke pedig mindenhova kényelmesen és biztonságosan elér. Az egyetlen hiányosság – legalábbis a nálunk járt példány esetében – a magyar kiosztás volt. Ugyan a géphez csatlakoztatva automatikusan magyarra állt be, azonban pár gomb – például az "í" – azért még így is hiányzott, noha a Thor 303 szoftverével egyebek mellett igazából könnyedén átprogramozhatjuk a billentyűket is, így ez valamelyest orvosolható probléma.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Genesis Thor 303 mindent összevetve egy igazán letisztult, stílusos és masszív mechanikus billentyűzet, ami fakósága ellenére háttérvilágításának és módjainak köszönhetően egy rendkívül színes egyéniség, szoftverével pedig még jobban testreszabható. Használata roppant kellemes és kényelmes, játék és munka esetében egyaránt, a billentyűk remekül végzik a dolgokat, ráadásul extraként még két pótswitchet is kapunk hozzá. Az egyetlen fájó pont a magyar kiosztás hiánya, bár ez némi átprogramozással megoldható. 69,99 eurós (nagyjából 27 600 forintos) árával pedig talán nem a legolcsóbb alternatíva, de cserébe nem is egy gyorsan csődöt mondó, a célra "éppen csak" megfelelő billentyűzet, hanem egy igazán stramm és vagány darab, amit élmény használni.