pcguru-ajanloffftt3590x150.jpg

Az elmúlt időben a gamer jelzővel ellátott eszközök piaca hihetetlenül megnőtt. Gamer laptopok, egerek, fejhallgatók, tws fülhallgatók, székek és asztalok jelentik a kínálat apró – de legnépszerűbb – szeletét. Az utóbbi hónapokban már több gamer asztalt bemutattunk a különböző gyártóktól (SPC Gear, Trust, Warrior), most pedig a Genesisnek köszönhetően egy újabb bútordarabról írhatunk, ami a Genesis Holm 320 RGB nevet kapta.

Fehér elegancia

A Genesis Holm 320 RGB pár nap alatt megérkezett Lengyelországból, egy hatalmas és lapos doboz képében, de sajnálatos módon egy ideig nem volt idő összerakni, így maradt a kíváncsiság és az izgalom, hogy a doboz mindent tartalmaz-e, ami kell az egybeállításhoz. Erre a választ rövidesen megkaptuk: igen.

Kibontva a csomagot, szinte átláthatatlan mennyiségű elemet pakoltak be a szakemberek a dobozba: kb. három tucat csavar, fémlábak, keresztrudak, usb-s elemek, különböző tartók, távirányító, az elmaradhatatlan imbuszkulcs és természetesen egy útmutató.

Utóbbi jól használható, bár a 10x14 cm-es füzet nem éppen ideális méret, a rajzok nagyon picik, így rosszul látóknak segítséget kell kérniük, de ha ez megvan, akkor építési tapasztalattól függően 1-2 óra alatt össze lehet rakni az asztalt. A csavarok helyére kell figyelni és arra, hogy rendesen meghúzzuk, a többi részfeladat logikus, azonban annak csak örülni lehet, hogy a csavarlyukak illeszkedése mindenhol pontos, így a rögzítés is könnyű, már ha sikerül megtalálni a húzási irányt.

A Genesis Holm 320 RGB fehér színben pompázó bútor, 120 cm széles, 60 cm mély, 75 cm magas: ez valamivel az átlag felett van. Extrái között szerepel egy vezetéknélküli töltő, egy hármas USB port (az egyikbe került egy töltőkábel, a másikba egy Xiaomi biztonsági kamera vezetéke), egy dupla kontroller, egy pohár, és egy headset-tartó elem, na meg az RGB világítás, ami ezúttal nem az asztallapon, hanem a keresztrúdon kapott helyet. Mivel három USB kábel lóg alá, így érdemes venni az IKEA-ban egy Koppla 3 portos USB töltőt, ami még színben is passzol az asztalhoz.

A Genesis asztala összeállítva kifejezetten jól néz ki, mérete miatt egy kisebb sarokba is be lehet állítani, az X lábak pedig kellő stabilitást adnak neki. A fehér MDF asztallap mintázatát azonban nem árt védeni, így valamelyik online áruházból érdemes megfontolni egy desk mat megvételét. A dolgok rendszerezésére bőven van hely, a monitorállvány pedig van olyan erős, hogy egy multifunkciós nyomtatót is biztonságban megtartson.  A legnagyobb extra az RGB világítás: távirányítóval lehet változtatni a színét, a világítás módját, melyek közül az egyik állandó fényt jelent, a másik stroboszkópos jellegű. Azonban ezt senkinek nem ajánljuk, mert a villódzás olyan gyors, hogy az arra hajlamosaknál esetleg epilepsziás rohamot válthat ki.

Időtálló minőség

A Genesis Holm 320 RGB asztal 250 euróba, jelenlegi árfolyamon valamivel kevesebb, mint 100 ezer forintba kerül és ezzel együtt az eddigi legdrágább asztal azok között, amiket az elmúlt hónapokban bemutattunk. Az árért azonban a Genesistől megszokott minőséget kapjuk, gyors szállítást, és egy szép, tartós bútordarabot, mely dísze lehet otthonunk bármelyik helyiségének.