A Genesist senki sem vádolhatja azzal, hogy túlságosan egysíkú gyártó lenne, hiszen a kínálatában rengeteg fajta termék megtalálható, az egerektől és billentyűzetektől kezdve a fejhallgatókon át egészen az RGB LED-ekkel díszített gamer székekig (igen, ilyenek tényleg léteznek). A felhozatalból ennek megfelelően a vezeték nélküli headsetek sem hiányozhatnak, melyek közül a Genesis Selen 400-t nemrég mi is kipróbálhattuk.

genesis-selen-teszt-03.jpg

A kedvező árnak ára van

A Genesis Selen 400 egy, a gamer terméktől elvárható piros és fekete dobozban érkezik, melyben a fejhallgatón túl ott lapul egy vezeték nélküli átvivő egység, egy rövidebb jack kábel és egy USB kábel a töltéshez. Maga a headset a gyártó többi termékéhez hasonlóan elég kedvező árazást kapott, ez azonban sajnos kicsit meg is látszik rajta. A Selen 400 ugyanis javarészt műanyagból készült, ami már önmagában is olcsó hatást kelt (főleg a feltűnően fényes és csillogó részeivel), emellé pedig az anyagminőség sem a legjobb: a fejhallgató egész egyszerűen nem érződik elég masszívnak és folyton lötyög, így emlékeztetve minket folyamatosan arra, hogy enyhén szólva sem felső kategóriás termékkel van dolgunk.

Ennek a kialakításnak azonban akad egy előnye is: a headset ugyanis kifejezetten könnyű, így simán magunkkal vihetjük bárhová, valamint akkor sem lesz kényelmetlen és nem nyomja a fülünket, ha hosszú órákig játszunk vagy zenét hallgatunk vele. Emellett pedig azt is érdemes megemlíteni, hogy a Selen 400-ról teljes egészében lemaradt a gamer jelzővel ellátott termékekre jellemző LED-áradat, így a Genesis fejhallgatója azoknak is jó választás lehet, akik amúgy a hagyományosabb, visszafogottabb dizájnt kedvelik.

genesis-selen-teszt-02.jpg

Hangzás mindenek felett

A Genesis Selen 400 kinézetre és anyagminőségre le sem tagadhatná, hogy a középkategóriába szánták, és igazából ugyanez igaz a hangzására is. A fejhallgató két 50 mm-es hangszóróval érkezik, melyek abszolút korrekt hangerővel és minőséggel szólnak, bár a drágább headsetekkel természetesen így sem tudják felvenni a versenyt.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a Selen 400 hangja rossz lenne, sőt épp ellenkezőleg. Mi a teszt során számtalan sorozattal, YouTube-videóval és játékkal tettük próbára a Genesis üdvöskéjét, ami igazából minden helyzetben megállta a helyét, legyen szó akár egy kiélezett CS:GO meccsről, akár a Netflix egyik sorozatáról. A hangok mindig tisztán és élesen szóltak, és igazából a basszusra sem lehetett panaszunk.

genesis-selen-teszt-04.jpg

Az pedig külön öröm, hogy ezúttal a mikrofon is abszolút korrekt lett. Mivel a Genesis előző fülesénél elég sokat szívtam vele, itt is fel voltam készülve a hosszas kalibrálásra, azonban a Selen 400 mikrofonja az első beüzemeléstől kezdve remekül tette a dolgát, nagyszerűen lehetett vele a csapattársakkal kommunikálni és céges Teams megbeszéléseket lefolytatni.

Végezetül pedig hiba lenne megfeledkezni a Selen 400 vezeték nélküli funkcióiról, melyek a headset többi tulajdonságához hasonlóan abszolút korrektnek mondhatók. A fejhallgató beüzemelése egyszerű: igazából csak bedugjuk a vezeték nélküli átviteli egységét egy USB portba, és már meg is vagyunk. Innentől kezdve akár több szobányira is elsétálhatunk a gépünktől, a zenét (vagy a játék hangjait) ugyanúgy kiélvezhetjük. Persze a fejhallgató töltésére figyelnünk kell, de azért nem kell annyira aggódni: a Selen 400 kifejezetten erős aksival érkezik, ami egy jó 10 órát simán kibír töltés nélkül.

genesis-selen-teszt-01.jpg

Korrekt ajánlat egy korrekt gyártótól

Mindent összevetve a Selen 400 kiválóan illik a Genesis termékpalettájába. Avagy egy teljesen korrekt headsetet kapunk a pénzünkért, aminek az összeszerelése és az anyagminősége ugyan nem a legjobb, de ezt remekül ellensúlyozza a jó hangzás, az egyszerű beüzemelés és a kellemesen hosszú üzemidő. Valamint azt is érdemes megemlíteni, hogy a Selen 400 árazása is igen baráti lett, hiszen hazánkban 25-28 ezer forint környékén kapható, ami egy korrekt vezeték nélküli headsetért egyáltalán nem olyan húzós összeg.