pcguru-ajanlott2590x150.jpg

Pár hónapja járt nálunk a Genesis Helium 600, ami külsejével és megjelenésével is egész kellemes benyomást tett ránk, most pedig végre befutott ádáz ikertestvére is, a Genesis Helium 610BT. A hasonlat nem véletlen, hiszen tesztalanyunk rendkívül sok mindenben megegyezik a Helium 600-zal, azonban mindössze pár apró különbségével mégis sikerül bizonyos tekintetben fölé emelkednie.

Az egyezések listáját kezdhetjük akár rögtön a csomagolással. A fekete-piros doboz gyakorlatilag néhány ikonon és a készülék grafikáin kívül teljesen ugyanaz, még praktikus fogantyús kialakítása és belső elrendezése is megegyezik. A hungarocell fogságából kiszabadítva azonban rögtön szembetűnik az első kisebb különbség: az apró négyzetek tengere helyett ugyanis egy matt hatású borítást kapott mindhárom hangszóró fa háza, ami szintén jól mutat, bár kissé jobban vonzza az ujjlenyomatokat. Emellett kaptak egy kis frissítést a hangszórókat fedő fekete rácsok is, vagyis inkább azok díszítőelemei, a közepükön elhelyezett Genesis logók. Fekete-piros stílusával a Helium 610BT megoldása sokkal jobban passzol az összképhez, és remekül beleolvad a mögötte elterülő azonos színvilágba, de azért persze a Helium 600 fémes hatású választása sem mutat rosszul.

A megjelenésre tehát ezúttal sem lehet panaszunk, és a készülék beüzemelése is ugyanolyan egyszerű. A csomagban megtaláljuk továbbá az apró robotporszívóra emlékeztető, elmaradhatatlan vezetékes vezérlőt is, amivel közelről kedvünk szerint állítgathatjuk a hangerőt, és csatlakoztathatunk plusz eszközöket az AUX és jack bemeneten keresztül. A Helium 610BT legnagyobb hangfalának jobb oldalán ismerős módon helyet kapott vezérlőpanelén ugyancsak kedvünk szerint szabályozhatjuk a hangerőt és a basszust, valamint a készülék legjelentősebb újdonságát, a bluetooth csatlakozást. Bizony, a Helium 610BT nevében a BT jelentése bluetooth, vagyis a Helium 600-zal ellentétben ezúttal már nem kell feltétlenül vezetékekre hagyatékoznunk. Elég, ha pár másodperc alatt könnyedén párosítjuk vele laptopunkat vagy akár telefonunkat, és máris élvezhetjük a játékok hanghatásait, vagy épp koncertteremmé változtathatjuk vele nappalinkat.

A hangzásról ezúttal is egy 2.1-es rendszer gondoskodik, technikai paraméterekben pedig – a bluetooth kapcsolatot leszámítva – a Helium 600 és a Helium 610BT igazából teljesen megegyezik. Ebből adódóan a Helium 610BT teljesítménye és hangzása is ugyanolyan, viszont a bluetooth beépítése jóval nagyobb szabadságod biztosít a vezérlés terén.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Helium 610BT egy abszolút korrekt hangszóró, ami munkára, játékra és a mindennapokra egyaránt jó választás lehet. Nem igazán tekinthető a Helium 600 továbbfejlesztésének, hiszen külseje apróbb változtatásain és a bluetooth kapcsolaton kívül kvázi egy az egyben ugyanaz, inkább egyfajta újragondolás, alternatíva. Jobbnak legfeljebb az igényektől függően nevezhető. Körülbelül 35 ezer forintos árcédulájával alig pár euróval kerül többe, mint a Helium 600, viszont a bluetooth miatt abszolút megéri ezt a kis pluszt. Persze, ha azt valaki egyáltalán nem tervezi kihasználni, annak bőven megfelelhet a Helium 600 is.