pcguru-ajanlott2590x150.jpg

A Genesis megszokott fekete-piros színvilágát tükröző doboz pont időben futott be ahhoz, hogy rögtön egy filmmaratonon bizonyíthassa rátermettségét. Az igazán ötletes kivitelű csomagolás a kihajtható középső fülével leginkább egy méretes tortadobozra emlékeztetett, de édesség helyett szerencsére a Helium 600-at rejtette. Miután átrágtuk magunkat egy réteg hungarocellen, igazán kellemes látvány fogadott: egy nagy és két kisebb fekete dobozka igényes faborítással, valamint egy furcsa, jojószerű toldalékkal. Az elegáns külsőbe modern csavart csempészve mindhárom hangfal burkolata apró négyzetekkel tarkított borítást kapott, rácsuk közepén pedig ott csillog a gyártó már jól ismert logója. Az összkép tehát igazán prémium hatást kelt, és lakásunkban bárhol is találunk otthont a kis triónak, fekete színével mindenhol remekül mutat.

A Helium 600 beüzemelése rendkívül egyszerű, így mindössze pár pillanat, és már szólhat is a zene, a film vagy a játék. A leírás szerint egy távirányító is jár hozzá, ami után többször is áttúrtuk a dobozt, mire kiderült, hogy a korábban említett jojóra emlékeztető elem az. A hangfalhoz csatlakoztatva, ezt csavargatva szabályozhatjuk a hangerőt, ami egy PC esetében az asztalon kényelmesen elérhető, azonban egy TV-re rákötve – és feltételezve, hogy az ember nem közvetlen közelről nézi – már nem épp a legkényelmesebb megoldás. A hagyományos távkapcsoló hiánya persze végső soron nem is igazán jelent problémát, hiszen alapvetően magukon az eszközökön vagy azok vezérlőivel is szabályozhatjuk a hangerőt.

A vezetékes vezérlő más okból is kapóra jön, ugyanis bármikor könnyedén rádughatjuk táblagépünket vagy telefonunkat, hogy közvetlenül arról játszunk le zenéket, videókat, vagy bonyolítsunk le akár hívásokat is. Emellett egyébként a basszust biztosító nagyobb hangfal oldalán is elérhetjük a különböző szabályozókat, a vezérlő tehát inkább egyfajta kézreesőbb alternatíva. A kellemes látvány és kivitelezés mellett persze egy hangfal esetében mindennél fontosabb a hangzás, a Helium 600 pedig szerencsére ezen a téren sem okoz csalódást. 2.1-es rendszere remekül visszaadja a filmes hanghatásokat, párbeszédeket, aláfestő zenéket és a játékok legkülönbözőbb zajait. Nyilván nem érdemes egy többszázezres házimozi élményére számítani, de az érte elkért összeghez viszonyítva teljesen jól muzsikál, bármit is szólaltatunk meg rajta.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Összességében tehát a Helium 600 egy teljesen korrekt és mutatós hangrendszer, ami kivitelezése és teljesítménye miatt egyaránt remek választás lehet bármilyen célra. Ugyan a mobil eszközök végett valami vezeték nélküli csatlakozás azért jól jött volna, de ezt leszámítva nem igazán lehet rá panaszunk. Ahogy a szerencsére már bluetooth-os csatlakozással és látványos fényekkel is megtoldott Helium 300 BT ARGB, úgy ez a szett sem olyan aprócska, hogy csak úgy bevágjuk egy hátizsákba, viszont a lakáson belül nem követel túl sok helyet. 25-30 ezer forint körül mozgó árával nem mondanám pénztárcagyilkos beruházásnak, főleg, hogy ár-érték arányban minden téren egész jól járunk vele.