A roppant stílusos, fekete-vörös színösszeállítás ezúttal is igazán jó választás volt, ami már a Radon 720 dobozán is visszaköszön, de mielőtt a csomagolásától megszabadítva USB portunkba pattintanánk, hogy csatasorba küldjük a filmek, játékok és zenék harcmezején, előjátékként vessünk egy közelebbi pillantást a füles külsőségeire, mert bizony érdemes. Szövet borítású vezetéke rendkívül minőségi és strapabíró, színeivel a füleshez igazodik, bő két méteres hosszával pedig azt hiszem, senkinek sem lehet rá panasza. A két fülrész külsején a Genesis gitárpengetőre emlékeztető logója feszít fekete alapon, amit egy fémrács ölel körbe.

Ha életre keltjük a kis komiszt, ezek rögtön célpontját kereső T-800-as módjára vörösen kezdenek izzani, ami bármilyen napszakban elég ütősen mutat. A két kagylót egy vékony, de stabil fémváz köti össze, alatta a szintén Genesis logóval ellátott, két fémhuzalt rejtő fejpánttal, ami kényelmesen alkalmazkodik még az átlagnál nagyobb fejmérethez is. A füles bal hátsó részére nyúlva könnyen és gyorsan elérhetjük a hangerőszabályzót, ha ellenséges neszeket figyelve hirtelen egy kis plusz érzékenységre lenne szükségünk, vagy pont az ellenkezőjére, egy a vártnál hangosabban lecsapó horda miatt, de ugyancsak a bal oldali kagylóba került beépítésre a Radon 720 mikrofonja is, a megszokott nyalóka toldalék helyett. A szerkezet így összességében igazán letisztult és tekintélyt parancsoló látványt nyújt.

genesis-radon-720-pcguru-1.jpg

Na, de vagány kinézet ide vagy oda, azért mégis a teljesítmény számít igazán. Kezdjük is rögtön a mikrofonnal, mert bevallom, a beépített megoldás miatt voltak félelmeim, de ezek szerencsére csak részben igazolódtak be. A mikrofon hangminőségével abszolút meg voltam elégedve, mind a játékban, mind azon kívül, valamint a relatíve távolabbi zajokat is egész jól kiszűrte, viszont a közelebbiek közül már több ment át a rostán, bár a végeredmény így is teljesen korrekt.

A hangzás tekintetében a Radon 720 egy integrált hangkártyával és 7.1-es virtuális térhangzással igyekszik fokozni az élményt, ami azt kell mondjam, remekül vizsgázott, különösen játékokban, az NPC-k sustorgásától a repkedő golyókig. Emellett, ha szeretnénk finomhangolni az élményt, akkor a Genesis kapcsolódó programjában kedvünkre válogathatunk az előre beállított profilok közül, vagy vehetjük akár teljesen saját kezünkbe a csúszkák tengerén. A füles egyébként roppant kényelmes, jól ráfekszik az ember fülére, pont annyira szorosan, hogy kiszűrje a külső zajok nagy részét, de mégse szippantsa ki még az agyunkat is a vákuummal. 

genesis-radon-720-pcguru-2.jpg

De végső soron milyen az összhatás? Azt kell, hogy mondjam, igazán kellemes. A Radon 720-szal a Genesis egy felettébb mutatós, praktikus és minőségi, de közben elérhető fülessel bővítette az igencsak széles termékpalettát. Olyan végletekig nem mennék, hogy azt mondjam, tökéletes, de a többség igényeit garantáltan kielégíti, arról már nem is beszélve, hogy körülbelül húszezer forintos árával még nem is nyúl olyan mélyen az ember zsebébe. Ha egy korrekt és nem egetrengetően drága fülesre vágysz, a Radon 720-szal nem igazán foghatsz mellé – persze csak ha PC-re keresel, mert ez a darab sajnos konzolokkal nem kompatibilis.